Hiszek a Mindenható Istenben

"Isten segítségével hatalmas dolgokat viszünk véghez."Zsolt 60,14
"Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala."  Kol 3,17

A templomudvar öreg hársfája mindig is szerette volna meghódítani a teraszunkat. Évről évre bőséggel hullatta magjait a bejárat elé. Többször eszembe jutott, miközben bosszúsan sepregettem a „szemetet”, hogy vajon nem érti, nem tudja ez a makacs fa, hogy a vastagon lebetonozott teraszt egyszerűen lehetetlen élettel bevetni? Leginkább persze olyankor bosszantott az öreg fa kitartása, amikor csalódott voltam – saját magamban, munkám eredményeiben. Amikor hűlni kezdett a hitem – Istenünk igéjének erejében.
Aztán évek elteltével egy felújítás előtti alaposabb takarításnál megdöbbenve álltam meg a terasz szélénél. A vastag betonaljzat egyik repedéséből kihajtva egy fiatal hársfahajtás nézett vissza rám. Az enyhe tavaszi szélben úgy tűnt, mintha játékosan ficánkolna, és kamaszos hetykeséggel mondaná ugyanazt, amit az atyja, az öreg hárs, szelíden bólogatva, csendes erővel suttogott: „Több dolog lehetséges, mint azt gondolnád.”
Isten segítségével sok minden, sőt minden lehetséges! Pál apostol például nem kevesebbet feltételezett, mint hogy a kolosszeiekk fel tudják öltözni az új embert. Le tudják vetkőzni rossz szokásaikat, és meg tudnak újulni Uruk képére. Saját erőből semmiképp, de Isten segítségével még ez is lehetséges! Ahogy nekik régen, ahogy a hársnak az udvaron – úgy biztos, hogy nekünk is!

Uram, őrizd meg, kérlek, hatalmadba és irgalmadba vetett hitemet ezen a mai napon is! Segíts, hogy megtegyem azt, amit tőlem vársz, és bizalommal várjam Tőled, amire csak Neked van hatalmad. Sok dolgot látok lehetetlennek, sok mindenhez olyan kevés az erőm. De szeretnék készen állni, hogy ha akaratod szerint kell: a Te nevedben nagy dolgokat vigyek ma véghez. Ámen.

Sefcsik Zoltán

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima