"Fiam, te mindig itt vagy velem, és mindenem a tiéd."

"[A Úr] elküldi majd angyalát előtted." 1Móz 24,7
"Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek… És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt." Mt 28,5.7a

Ma erősebb kötést kell találnunk, mint azt, hogy „angyal” vagy azt, hogy „előttetek megy”!
Az ószövetségi történetben Ábrahám küldi el szolgáját, Eliézert, hogy Mezopotámiából hozzon feleséget Izsáknak. A ő biztatása az, hogy a szolga előtt megy majd az Úr angyala. A másik történet a feltámadás jól ismert mozzanata, amikor a sírnál az angyal biztatja az asszonyokat.
Az egyik egy fontos elintéznivaló, a másik viszont valami olyan fordulat, mely feje tetejére állította a világot, de az életünket biztosan. De hát a sorsunk is ilyen. Olykor fontos dolgokban kell döntéseket hoznunk, s akkor aligha van annál fontosabb. Máskor viszont minden ügyünk háttérbe szorul, mert annyira sürgetővé válik élet és halál kérdése.
Az Úr angyala azonban ott van mindkettőben. Isten jelen van hétköznapi gondjainkban, döntéseinkben, éltre szóló választásainkban és akkor is, amikor világosan látjuk, hogy már nincs szó sem döntésről, sem választásról, csak egy kérdés marad, és az az élet és halál kérdése.
Ezen a mai napon lehet, hogy útra kell indulnunk. Ezen a mai napon lehet, hogy döntéseket kell hoznunk. Ezen a mai napon lehet, hogy csak az válik érdekessé, hogy meglátom-e a Feltámadottat, hogy valóban elhiggyem, ő él. Isten angyala őriz bennünket.

Uram, Istenem! Szent angyalod legyen velem, hogy a gonosz ellenség erőt ne vehessen rajtam. Ámen.

Koczor Tamás

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima