Isten szeretetének fényében élni

"Légy kegyelmes, Uram, mert bajban vagyok." Zsolt 31,10
"Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. Ne féljetek!" Lk 12,7

Mit tartunk számon? Te mit tartasz számon? Azt, ami nagyon fontos neked, nem? Talán mondhatom, hogy mindenki számontartja, mennyi pénze van a bankszámláján. Számontartjuk, hogy hány évesek a gyerekeink, milyen jegyeket hoztak haza, vagy hogy hány gólt rúgott a kedvenc focicsapatunk, esetleg azt, hogy mikor lesz a legközelebbi olimpia. Vannak, akik egészen elképesztő dolgokat is számontartanak, például minden ismerősük telefonszámát vagy a településükön élők autóinak rendszámát, de azt ki tartja számon, hogy hány hajszála van? Ki az, aki meg tudja mondani, hogy hány szál haja van? Fogalmunk sincs. Isten pedig még ezt is számontartja. Jézus azt mondja itt lényegében, hogy Isten még azt is számontartja veled kapcsolatban, amit te nem. Érted ezt? Istennek fontosabb vagy, mint saját magadnak...
Nem csak arról van szó tehát, hogy Isten ott van, és hűvös közönnyel figyeli, mi történik velünk. Istent érdekli, mi van velünk. Sokan mondják: jaj, erre biztos nincs ideje már Istennek, nem akarom zargatni ezzel meg azzal a problémával. Istent érdeklik a kis dolgok is! A te kis dolgaid! Sőt jobban érdekeljük őt, mint saját magunkat. Ne félj tehát - ha te aggódsz magadért és az életben maradásodért -, Isten még jobban aggódik érted, mint te. És ha esetleg eljutnál valaha arra a pontra, mint sok ember Magyarországon, hogy lemondanál magadról, az életedről, mert nem látsz kiutat, akkor jusson eszedbe, hogy Isten nem akar lemondani rólad! Ha magadért talán már nem is érné meg tovább levegőt venni, újra felkelni és dolgozni menni, tedd meg Istenért, aki még akkor is számontart, ha a világon senki más nem figyel és nem tart annyira fontosnak.

Uram, kérlek, rostáld meg a gondolataimat, kétségeimet, bizonytalanságomat és érzelmeimet, amelyek arra késztetnek, hogy értéktelennek tartsam magam! Jézus nevében kérlek erre, aki azt mondta, hogy Te még a hajszálaimat is számon tartod. Nagyon jó tudni ezt! Ámen.

Rostáné Piri Magda

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima