Egységben Istennel, emberrel



Hári Jánosról mondják, hogy mint huszár a csata elején, mikor mindenki alázattal imádkozott, akkor ő így szólt az Istenhez: "Uram most ne segíts, csak csodálkozz!" Sajnos ez a beképzelt, bűnös önbizalom lépten-nyomon kiütközik emberi világunkban! Nem tudjuk, de nem is igényeljük egymás segítségét, jelenlétét, de sajnos sokszor még az élő Isten áldását sem kérjük életünkre, a munkánkra!!
Csodálom Jézus alázatát, nagycsütörtökön, élete csatája előtt mondott csodaszép főpapi imáját!  Mesterünkben mennyi szeretet, ragaszkodás van a mennyei Atya iránt?! A mai evangélium mennyire csodálatos képet ad a Szentháromságos egy Isten belső életéről!! Bennünket halandó embereket Krisztus ebbe a végtelen szeretet közösségbe hívott meg! Ez a Krisztus által mutatott közösségi út vezet a mennyek országába!!

Határozzam el, hogy minden lépésemet Krisztussal, a Szentháromságra figyelve teszem meg!! 

Igen, mától fogva egységben a testvéreimmel, békében a világgal szeretnék élni!!!! Nem vagyok magányos kivert farkas egy sűrű erdőben! Nekem fontos a családom, az egyházam, népem én hozzájuk tartozok, életemnek akárcsak egy puzzle darabnak, csak ott velük együtt, közösségben van értelme, mondanivalója. Egymagamba, családomtól elszakadva, elsodródva, csak értelmetlen lim - lom vagyok, szemét, levágott szőlővesző, melyet összeszednek és tűzre vetnek!

Krisztushoz, a Szentháromsághoz tartozom, életemet az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében élem családommal, népemmel, az egész emberiséggel együtt működve, békében,
Csaba testvér 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima