JERIKÓ ZARÁNDOKLAT - Gyakorlati tudnivalók

2017-ben is augusztus 15-én indul a Jerikó zarándoklat Esztergomból reggel 6 órakor a Ferences Templomtól, ezért  előző nap délután, augusztus 14-én érkezünk Esztergomba, ahol részt veszünk a ferences templomban az esti 6 órás szentmisén. Az éjszakát egy esztergomi plébánián töltjük.
A keleti régió Esztergomtól Szécsényig tartó szakaszát a ferences zarándoklat vállalta a kezdetektől fogva,  A nyugati régió Nyergesújfalu felé indul. Mindkét csoport  reggel 6 órakor indul Esztergomból..

Minden napon egy állomásnyi utat teszünk meg imádságban. Az étkezésünkről magunk gondoskodunk, a szállást díjmentesen a befogadó önkormányzat, vagy az egyházközség biztosítja. A zarándoklat során az imák és énekek egy saját összeállítású imafüzetben vannak, melyet 500 Ft-os áron tudunk adni, mely összeg hozzájárulás a zarándoklat költségeihez.

A 42 napos zarándoklatra bármelyik ponton a megfelelő időben lehet csatlakozni.
Egynapos csatlakozáskor nincs szükség előzetes bejelentkezésre, de többnapos együttzarándokláshoz a szállás biztosítás miatt előzetes telefonos regisztrációt kérünk.
Az útra hosszú esőkabátot, nap ellen sapkát, legalább 1 liter ivóvizet, egynapi élelmet, (rendszeresen szedett gyógyszereket), könnyű és kényelmes lábbelit, jól szellőző ruhát célszerű hozni.
A zarándoklat során mindennap részt veszünk szentmisén, ahol áldozunk, célszerű zarándoklat előtt szentgyónásban részt venni. Az úton nem fogyasztunk alkoholt, és nem dohányzunk.

Ez az út engesztelő szolgálat, mely tiszta szívet követel, ezért előzetesen szentgyónáson veszünk részt. Krisztus követségében járunk, áldást és szabadítást kérve minden pontján utunknak. A Szentlélek templomaiként Krisztus Örömhírét hirdetjük, ezért örömben és imádságban járjuk utunkat.
Ez a zarándoklat apostoli és közbenjáró szolgálat. Krisztus Örömhírét akarjuk hirdetni, megerősíteni minden embert, akivel találkozunk a jóságában. Abban a szeretetben, amivel Krisztus tekint rá, és mi is ezzel köszöntjük. Közbenjárás gyermekeink, családjaink, nemzetünk jövőjéért.
Szilárdan hisszük, hogy az imádság, az engesztelés az az erő, amely képes megmenteni az emberiséget.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima