A teremtett világ sóvárogva várja a te megnyilvánulásodat!

2015. október 27. kedd

Róm 8,18-25
Azt tartom ugyanis, hogy mindaz, amit most szenvedünk, nem mérhető össze a jövendő dicsőséggel, amely meg fog nyilvánulni rajtunk. Mert a teremtett világ sóvárogva várja, hogy Isten fiai megnyilvánuljanak. Hiszen a teremtett világ hiábavalóságnak van alávetve, nem önként, hanem az által, aki alávetette a reménység ajándékozásával. Mert a teremtett világ is felszabadul majd a romlottság szolgaságából Isten fiai dicsőségének szabadságára. Tudjuk ugyanis, hogy minden teremtmény együtt sóhajtozik és vajúdik mindaddig. De nemcsak azok, hanem mi is, akik magunkban hordjuk a Lélek zsengéit: mi magunk is sóhajtozunk bensőnkben, s várjuk a fogadott fiúságot, testünk megváltását. Üdvözülésünk ugyanis reménybeli. Látni azonban azt, amit remélünk, nem reménység; hisz ki remélné azt, amit lát? Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor várjuk is türelemmel.
Zs 125
Zarándok-ének. Mikor az Úr megfordította Sion fogságának sorsát, olyan volt, mintha álmodnánk. Akkor szánk vígsággal telt meg, nyelvünk pedig ujjongással. Azt mondták akkor a nemzetek között: ,,Nagy dolgokat művelt velük az Úr!’’ Nagy dolgokat művelt velünk az Úr, azért örvendezünk. Fordíts fogságunkon, Uram, mint ahogy megfordítod délen a patakokat! Akik könnyek között vetnek, majd ujjongva aratnak. Csak mentek és sírtak, úgy vitték vetni vetőmagjukat; de ujjongva jönnek vissza majd, s úgy hozzák a kévéiket.
Lk 13,18-21
Akkor így szólt: ,,Mihez hasonló az Isten országa, mihez hasonlítsam? Hasonló a mustármaghoz, amelyet egy ember fogott, és elvetett a kertjében. Azután felnövekedett és fává lett, úgyhogy az égi madarak az ágai közt fészkeltek’’ [Dán 4,8k.18]. Aztán így folytatta: ,,Mihez hasonlítsam Isten országát? Hasonló a kovászhoz, amelyet vett az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, amíg az egész meg nem kelt.’’


" mindaz, amit most szenvedünk, nem mérhető össze a jövendő dicsőséggel, amely meg fog nyilvánulni rajtunk"

Mindazok, akik nem az öröm emberei, a fenti állításból csak az elsőt hiszik el, és tartják az eszükben.
Hiszel-e  Isten dicsőségében? Képzeld el azt a történelmi pillanatot, amikor Jézus a kínzatása, megaláztatásai haláltusája és számunkra felfoghatatlan felámadása után felment a mennybe és az angyali karok, és a mennyország összes lakója jelenlétében elfoglalta  trónját az Atya jobbján. Micsoda örömujjongás,  micsoda fényáradat, győzelmi mámor volt és van körülötte azóta is! Ez a termtett világ feletti uralmat hordozó Jézus az Általa kiérdemelt dicsőséggel vár téged és engem, hogy kiárassza ránk. Úgy tekintesz majd vissza földi létedre és küzdelmeidre, szenvedéseidre, mint lépcsőfokokra a mennyhez, melynek fokait az Úr helyezte el az üdvösség felé. Akkor szembesülsz igazán azzal, milyen elmondhatatlanul sokat tett harcolt és szenvedett érted Isten, amikor meglátod, milyen volt Isten terve az életeddel, és te hányszor nemet mondtál erre a tervre, de Ő a saját vérével újraírta útleveledet az üdvösségre.

a jövendő dicsőséggel, amely meg fog nyilvánulni rajtunk"

Figyelem: a mondat kijelentő módban van írva, nem feltételes módban.  Meg fog nyilvánulni!
Te hogy képzeled azt, amikor a dicsőség megnyilvánul rajtad?
Az Isten dicsősége megnyilvánul rajtad?

 7Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket. 28Isten megáldotta őket... 1Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott" Ter 1,27;31

Ezt fogod megtapasztalni átélni és birtokolni: áldott leszel, és nagyon jó (vagyis hibátlan, szeplőtelen, bűntől, betegségtől mentes=tökéletes) lesz a teremtményi létezésed, felhőtlenül boldog és személyes az Istennel való kapcsolatod.Léted teljességét fogod birtokolni attól, hogy imádatban kapcsolódsz a Teremtődhöz és Megváltódhoz.
Akarod-e ezt? 

Mert a teremtett világ sóvárogva várja, hogy Isten fiai megnyilvánuljanak

Ha még eddig nem tudtad, most értsd meg és hidd el: a világ a Te megnyilvánulásodra vár. Érted?   
VÁR!
Ne várakoztasd már ezt a sebzett világot, lépj ki a fényre, és cselekedj! Hirdesd az Örömhírt! 
Átélted már, milyen hatalmas kincs a birtokában lenni ennek? 
Johannes Hartl, az augsburgi Imádság Háza  alapítója és vezetője mondta le, hogy a muzulmán világban sokaknak jelenik meg Jézus megtérésre vezetve őket. 
Ami nekik földrengésszerű élmény és kegyelem, azt Te már birtokolod, és megtapasztalhatod egy szentségimáfásban, a szentmisében, egy mély szentgyónásban.  

Nagy dolgokat művelt velünk az Úr, azért örvendezünk. 

Örömben éled-e a kereszténységedet? 
Ha nem, akkor homok van a fogaskerekek között. Merj hinni Isten atyai gondviselő jóságában, irgalmában és oltalmában! Ha nem megy, imában kérd a hit kegyelmét! Szívósan, kitartóan, állhatatosan. Amíg meg nem kapod.Ne érd be kevéssel!  A Mindent akard! 
Mustármag vagyunk Isten kezében, és Ő a kiskertészünk. Metszeget, beolt,  locsolgat, simogat, és gyönyörködik bennünk, míg sudár faként hirdethetjük kertészi képességeit, és a menny is szerepet oszt nekünk felebarátaink javára.
De vigyázz! A kovász csak a lisztben tud keleszteni, ha magában van, megsavanyodik, és haszontalanul tönkremegy és kidobják.

Legyen áldássá ma minden kezdeményezésed!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása