A rések betöltőjének neveznek majd... Iz 58,12

Az engesztelés, az imabetakarás nem lehet kampányfeladat, ebben állhatatosság, rendszeresség és kitartás szükséges,  ezzel egyenes arányban nyilvánul meg erőteljesen Isten szabadító, gyógyító, megújító ereje. Az imaengesztelést naponta végezzük.
Némelyek szerint  hazánkért nem kell már imádkozni, mert jó úton járunk. Az igazság az, hogy szüntelenül kell imádkoznunk, és az isteni ajándékok a mi átadottságunk, hűségünk,  Isten iránti bizalmunk mértékében fognak gyümölcsöket hozni.
Naponta imában visszük Isten elé nemzetünket, honfitársainkat, családjainkat, fiataljainkat, időseinket,. vezetőinket, és kérjük rájuk Isten megújító áldását.
A nemzet megújulásának feltétele, hogy legyenek közbenjárók, engesztelők, a célért áldozatokat vállalni akarók és tudók.
Ha Istentől várunk segítséget, illő és méltányos, hogy élő, személyes szeretetkapcsolatunk legyen Vele. Ehhez időt kell szánnunk Istenre. Neki ez az egyetlen igazi ajándék,a mit mi adhatunk Neki.
Érdemes végiggondolni és összeírni egyszer, mire mennyi időt áldozunk naponta. Ki fog derülni, hogy van miből átcsoportosítanunk az imára időt.Méltányos, ha naponta fél órát tudunk Istennel imában tölteni. Hasznos, ha körül nézünk, és a választékból (imakönyvek, Szentírásból a zsoltárok, Jerikó imafüzet, énekek, rózsafűzér, zsolozsma, stb.) összeállítunk egy napi állandó imaszisztémát, sorrendet.
Én elég sokáig imádkoztam azért a kegyelemért, hogy vágyakozzak imádkozni, és adjon türelmet az imához.  Kb. fél évig imádkoztam ezért, s végül megkaptam.
Rendkívüli erőt jelentenek a szentségimádások. A néma szentségimádások. Meg lehet kérni a helyi plébános atyát, hogy a szentmise előtt fél órával nyissa ki a tabernákulum ajtaját,  A csendes együttlétek Jézussal egyre bensőségesebb kapcsolatot jelentenek.

Az engesztelés része a lakóhely imádságban történő körülzarándokolása és megáldása. Ezt minden település meg tudja szervezni: ideális esetben a polgármester és a plébános vezetésével,  de ha van 3-4 lelkes testvér, az ő zarándoklásuk is nagy erőt jelent.
Engesztelő missziós imanapokat  tartunk az egész országban a jövő év augusztusáig. Ahová meghívnak, örömmel megyünk Jerikó imaórával, az elmúlt évi zarándoklat képes beszámolójával, tanúságtételekkel.

Kiss Zoltán  06-20/556-2840


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima