"A nyáj elé áll, és legelteti az Úr hatalmával." Mik 5,3
"És meglátják az Emberfiát eljönni az ég felhőin nagy hatalommal és dicsőséggel." Mt 24,30

A két igét nyilván ez a szó kapcsolja össze: hatalom. Az ószövetségi igében is, az újszövetségiben is Krisztus hatalmát látja a kereszténység.
Szédítő, hogy hány arca van Krisztus hatalmának. A jászolban fekvő kisbaba ereje, a tisztátalan házába beülő vendég ereje, a prostituáltat szánalommal néző ereje, a halott embert megszólító szó ereje, a csónakból imbolygó tanítás ereje, a mélység fölött lépdelő ereje, a gyermekeket átölelő kéz ereje, a fára szögezett ember ereje, az ellenségeiért szóló imádság ereje, a feléledt test ereje.
Végtelen erejével mint jó pásztor megy előttünk. Tudja, hogy nélküle eltévedünk, elveszettek vagyunk, szétszéledünk. Amikor visszajön, ugyanez az erő tölti be majd az eget és a földet: a kisbabáé, a vendégé, a szánakozóé, az életre keltőé, a tanítóé, a lépőé, az átölelőé, a felszegezetté, az értünk imádkozóé, a feltámadotté.
Ő Jézus, a Krisztus. A mi Urunk.

Hatalmas Krisztusunk! Hatalmad kedvességével őrizz meg minket a mai napon, minden napon, és azon a napon is, amikor betöltöd erőddel az eget és a földet! Hadd tudjuk meg azon a napon, hogy nincs mitől félnünk, hiszen benned bízunk, benned hiszünk, téged szeretünk. És ha életünk bűnei ránk nehezednek majd tisztaságod közelségében, emelj magadhoz elveszett bárányaidat! Ámen.

Koczor Tamás

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima