Nemzeti engesztelő imaév az Irgalmasság évében

Nemzeti engesztelő imaév a Jerikó                        
                                     zarándoklat keretében
Abban a szilárd hitben nemzetünk megannyi szentjével és Mindszenty bíborossal együtt hisszük, hogy Isten szabadulást és áldást készít nemzetünknek, és arra indít, hogy megvallva bűneinket térjünk meg hozzá, és kérjük a Szentlélek megújító kegyelmét. Ahogyan Jerikónál a választott nép Józsué vezetésével hitt Isten igéretének, engedelmeskedett parancsának, ezért Isten győzelemre vezette népét.
Jézus pedig ezt mondta Jerikóban:
az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse, ami elveszett.” Lk 19,10

Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk.”   Zsid 4,14
2013-ban Isten arra vezetett, hogy járjuk körbe hitben és engedelmességben Magyarország határait, hogy az imádság erejével és kenetével takarjuk be édes hazánkat, falvainkat, földjeinket, családjainkat, vezetőinket.  
Isten oltalmat, áldást, békességet kínál, ha ezt mi is akarjuk és kérjük.
Amikor 2014-ben először körbeimádkoztuk az országot, még nem tudtuk, hogy Isten ezzel külső veszélyek ellen is védeni akar minket.
 „Falaidra Jeruzsálem, őröket rendeltem; egész nap és egész éjjel sohase hallgassanak!”
2014-ben egy évi előkészület után indult a gyalogos zarándoklat nemzetünkért. Megtapasztaltuk a határmenti települések magárahagyottságát, szükségeit, de vendégszeretetét, segítőkészségét, hit utáni szomjúságát is.  Sok százan zarándokoltak velünk az érintett települések lakói közül. 

Ezerkilencszáz kilométeren át negyvenkét napon keresztül két irányban haladva 2015-ben is folytattuk a nemzeti engesztelést Esztergomtól Szegedig a határ mentén országutakon, mezőkön, erdőkön, településeken és templomokban, polgármesterekkel, plébánosokkal és lelkes honfitársainkkal imádkozva a nemzet lelki és erkölcsi megújulásáért. Országos és helyi médiák számoltak be róla, Ternyák Csaba egri, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti, és dr. Márfi Gyula veszprémi érsekek, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Kocsis Fülöp görög katolikus érsek atyák imádkoztak értünk és küldték apostoli áldásukat.
Áder János köztársasági elnök úr, Kövér László úr, a Magyar Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök úr jókívánságait küldte a zarándoklat résztvevőinek.

Ebben az évben is, és még négy éven át végigjárjuk ezt az engesztelő zarándoklatot. Az engesztelés  hetedik, utolsó éve 2020 lesz, a trianoni tragédia 100. évfordulója és a Budapesti Nemzetközi  Eucharisztikus Kongresszus, mellyel Isten üzen, megerősít, áldásaival halmoz el és utat mutat.
A magyar nemzet megújulása a kisebb közösségek megújulása által teljesedik ki.  A családok, települések, kisközösségek küldetése a nemzet lelkiismeretének felébresztése. Az ország határvidékein egyre több imádkozó közösség alakul, akik heti rendszerességgel imádkoznak ezekre az imaszándékokra.
A világ számos pontján fogalmazódik meg a tapasztalat, hogy a történelem fordulóponthoz érkezett.  A Szentlélek egyre többeket szólít meg és indít el a radikális keresztény élet, az engesztelés, az evangelizáció útján. Hisszük, hogy a magyar nemzet sorsa Istenbe vetett hitünkön, a mi döntésünkön, szívünk szándékán múlik. Zarándoklatunk során többen csatlakoztak hozzánk azzal, hogy ugyanerre az engesztelő imaharcra kaptak indítást.
Ez az év nemzeti engesztelő év, melynek az ima mindenek feletti erejéből kell táplálkoznia.
„Bármit kértek bizalommal imádságtokban, megkapjátok.”Mt 21,22
Kérjük, hogy
-heti rendszerességgel jöjjünk össze imádságban Isten irgalmába és szeretetébe esdeni
nemzetünket
-minden település lakói lehetőleg lelkészük vezetésével imádkozzák körül településüket Isten
irgalmába ajánlva magukat, vezetőiket, családjaikat, fiataljaikat, időseiket,
munkájukat, otthonaikat, termőföldjeiket, vagyonukat, kérjék Isten szabadítását minden ártalom, betegség, természeti csapás, gonosz lélek ellen, és Isten áldását lehívni a településre, és magukra
-tartsunk imadélutánokat, melyeken dicsőítjük Isten jóságát, gyakoroljuk a megbocsátás, a
barátság erényeit, nyissuk ki a szívünket a másik ember felé, beszélgessünk az emberi kapcsolatok építéséről. minden megkeresztelt ember missziós küldetéséről!
Fontos, hogy ne csak a határvidék járjon közbe ezért az országért!
Fontos, hogy mindenki meghallja ezt a kiáltást: Isten most és itt megszólít!
Ő mindnyájunkat hív és vár, hogy újítsuk meg életünket Krisztusban, és tegyünk tanúságot Róla az emberek között!

Kedves Testvérek!

Tisztelettel kérjük segítségeteket ennek a nemzeti engesztelésnek, ennek a missziónak a megismerte-téséhez településetek lakosai körében, az évközi engesztelés és a nyári zarándoklat meghirdetésében!
Ismerjük fel  a Szentlélek figyelmeztetésének sürgető voltát:
„A kegyelem idején meghallgatlak téged,és a szabadulás napján megsegítelek” Iz 49,8
Isten élő Igéje személyesen szólít meg:
„Íme, most van a kellő idő, íme, most van az üdvösség napja!” 2Kor 6,2
Ferenc pápa szavai vezetnek minket:
„…valamennyien egyaránt arra kapunk indítást, hogy fogadjuk el ezt a hívást: lépjünk ki a saját kényelmünkből, legyen bennünk bátorság eljutni az összes perifériára, ahol szükség van az evangélium világosságára” (Ferenc pápa: Evangelii Gaudium 16.o)
Isten elküldte a Fiát, hogy minket gyengeségeinkből kiemeljen. És Jézus kérdésére: Hát Te mit mondasz, ki vagyok? –előbb, vagy utóbb válaszolnunk kell.
Azt szeretnénk, hogy minden családban, minden plébánián, minden közösségben időről időre összegyűlve imádkozzunk a családok, a nemzet jövőjéért. Ehhez az engesztelés imafüzete nyomtatott formában az emmanuel550@gmail.com címen, vagy a 06-30/9945-187 telefonon igényelhető, illetve a http://jerikozarandoklat .blogspot.hu oldalról letölthető.

A nyári gyalogos zarándoklatra a helybeli plébános atya vezetésével hívjuk és várjuk minden kedves honfitársunkat tetszőleges időtartamra és távolságra, a csatlakozás bárhonnan lehetséges, és rövidebb, vagy hosszabb szakaszra egyaránt lehet jelentkezni. Nagyon kérjük, hogy a zarándoklat megismertetésében segíteni szíveskedjetek. Ezen a gyalogos zarándoklaton, melyen eddig minden alkalommal Isten kegyelmi adományainak rendkívüli kiáradását tapasztalhattuk meg, imádkozunk hazánkért, népünkért, vezetőinkért, és a Mindenható Isten nevében megáldjuk településeinket, otthonainkat, termőföldjeinket, emberi kapcsolatainkat.
A több napra velünk zarándokolók részére ingyenesen biztosítunk szállást. Információk a nyári zarándoklatról bővebben: http://jerikozarandoklat.blogspot.hu
Szívesen  elutazunk bárhová az ország területén, és  tartunk imadélutánt  pénteki, illetve szombati napon előzetes egyeztetést követően.
Kérjük, hogy jelen levél megérkezését az emmanuel550@gmail.com címen, illetve a 06-20556-2840 telefonon nyugtázni szíveskedjék!

Mária, magyarok Nagyasszonya, könyörögj értünk! 

                                           Kissné Rózsa Mária                                            Kiss Zoltán

                                  zarandoklevel@gmail.com                    emmanuel550@gmail.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima