A feltámadásba a kereszten át visz az út


Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégzőjére Jézusra, aki az előtte levő öröm helyett, megvetve a gyalázatot, keresztet szenvedett.
Zsidókhoz írott levél 12, 2.

Minden kísértésben Jézus legyen példaképed. Reá nézz s kövesd szívesen. Mert ő bátran ment át minden szenvedésen. Hozzá könyörögj: adjon Lelket és bátorságot, hogy te is megtanulhass erős lenni a gyengeségben s megállni a nemszeretem napokban. Krisztus tehát nemcsak példaképünk, hanem bátorságát is belénk oltja, hogy mi is tudjunk tűrni. Jöjjön akármi, szenvedés, gyalázat, ne feledd, hogy Krisztus a mi királyunk ugyanazt szenvedte s győzött vitézül. Éppen ezért könyörögjünk is hozzá férfiasságért, hogy erősek tudjunk lenni, meggyőzvén a halált is.
Pál apostol is így állítja elénk minden levelében a Krisztust. Először példaképül, akit követnünk kell, azután, mint aki ehhez az ő Lelkét és bátorságát adja. És ez a helyes keresztyén tanítás.
Így használd f el a szenvedést. Arra való az, hogy megtapasztald Krisztust. Mert nem ismeri az Jézust, aki még nem szenvedett vele.
Rajta hát - Vele!!

Csak őt, csak őt hívd segítségül,
Mikor szorongat ínséged.
Ne félj, ő nem hagy vigasz nélkül,
Bár minden elhagyott téged.
ő adhat, ád is oltalmat,
Ne csüggedjen bizodalmad!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima