Milyen a menny?

Szeptember 21.

"Ezt a maga idején megmutatja majd a boldog és egyetlen Hatalmasság, a királyok Királya és uraknak Ura. Övé egyedül a halhatatlanság, aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem látott, és nem is láthat: övé a tisztelet és az örökkévaló hatalom. Ámen." (1Tim 6,15-16)

Milyen a távoli tájakon, más országokban, földrészeken élő emberek világa? Vagy elképzelni sem tudjuk, vagy gondolunk róla valamit, ami nem biztos, hogy úgy van. Milyen volt az 500 vagy 5000 évvel ezelőtt élt emberek világa? Nem tudjuk, vagy csak gondoljuk, hogy tudjuk. Milyen a hajléktalanok, éhezők, háborúban élők vagy halálos betegek világa? Ezekről is csak gondolunk valamit, de beleélni magunkat csak akkor tudnánk igazán, ha ilyen élethelyzetbe kerülnénk.
Milyen az Isten világa? A próféták, az apostolok, a bibliai írók mind megpróbálják leírni vagy még inkább érzékeltetni, hogy milyen lehet. De ők sem tudhatják pontosan, mert bár Isten Lelke ihlette őket, és bepillantást engedett nekik az ő világába, de mi csak képeken keresztül, "tükör által homályosan" láthatjuk azt.
A Biblia tele van hasonlatokkal, képekkel, hogy az elképzelhetetlent elképzelni, a láthatatlant látni, az érzékelhetetlent érzékelni tudjuk.
El tudsz képzelni egy hatalmas, fényes tróntermet, ahol mindenki fehér ruhában énekel dicsőítést a trónon ülőnek? - kérdezi János a Jelenések könyvében. Akkor szívedben ezzel a képpel, reménykedve készülj a mennybe.
El tudsz képzelni egy nagy, paradicsomi kertet, ahol olyan tökéletes a békesség, hogy az oroszlán a báránnyal lakik? - kérdezi Ézsaiás. Akkor szívedben ezzel a képpel, nagy békességgel készülj a mennybe.
El tudsz képzelni egy lakodalmat, ahol mindenki repeső örömmel várja a vőlegényt? - kérdezi Jézus. Akkor szívedben ezzel a képpel, nagy örömmel készülj a mennybe.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima