Rendkívüli időkben rendkívüli tettekre és emberekre van szükség

Isten határtalan szeretete, atyai gondoskodása, mindenhatósága és mérhetetlen irgalma érhető tetten abban, hogy még mielőtt a  baj rászabadulna az emberekre, a nemzetekre, Ő már előkészíti az ellenszert, az állhatatos imádkozókat, közbenjárókat, hogy betakarhassa teremtményeit.
Amikor 2013-ban elkezdődött a Jerikó zarándoklat előkészítése, még senki nem tudott, nem gondolt sem az ukrán válságra, sem a migrációs invázióra.
Most azonban:
"Nagy felfordulás van a világunkban, eljött az önmegtagadás, a böjt, az imádság ideje!
 gyertek imádkozzunk és böjtöljünk legalább e kilenc napon keresztül, hogy ne a gyűlölet, a háború poklába kiégett világot hagyjunk gyermekeinkre örökségül, hanem az épülő, szépülő szeretet Istenének az Országát!" -írta minden kereszténynek Böjte Csaba atya pár hete.

"Arra kérlek benneteket, halljátok meg ma is Kapisztrán szent János kiáltását! Gyertek, gyűljünk  Krisztus győzelmes keresztjének zászlaja alá, és nem test szerinti fegyvereinkkel (2Kor 10,4) harcoljunk , mint Jézus harcos menyasszonya! Ne heverjenek parlagon lelki fegyvereink, az i
ma, a dicséret, a böjt, a közbenjárás,  Jézus drága neve, melyben hatalom van! Krisztus győzelmes menyasszonya! Halld meg, mit mond neked a Lélek!" -üzent Jozi Szombathelyről. 

Ébresztőt fúj igen sok szentéletű ember megértve Isten hívását, üzenetét, nem pánikkeltési céllal. Ellenkezőleg, a közönybe süllyedt ember füle  a pogányság hazugságaitól bedugult, szeme a sok bűntől, a liberális cinizmustól, agymosásoktól  elhomályosult, ezért kellenek az őrállók, akik csak Isten szavára figyelnek, és csak a tiszta forrásból isznak. 

 " Ha a szívünk gazdag és egészen el van telve önmagával, akkor ott már nincs helye Istennek. Kérlek titeket, kerüljük el, hogy „bezárkózzunk a hamis védelmet nyújtó struktúrákba, a törvényekbe, amelyek kérlelhetetlen bírákká változtatnak minket; olyan szokásokba, amelyekben nyugodtnak érezzük magunkat” (Evangelii Gaudium apostoli buzdítás, 49). Az a kötelességünk, hogy egy jobb világért dolgozzunk és küzdjünk. A Szentlélek indíttatása miatt a mi hitünk forradalmi hit." Ferenc pápa: 2015. november 10. Ferenc pápa: Új humanizmus Krisztus Jézusban” címmel beszéde

Fontos, hogy  keresztény  életünkben elkerüljük a két szélsőséget: a reménytelenség, a  tehetetlenség és az elbizakodottság,  a közöny csapdáját!
Saját életünk, gyermekeink és a magyar nemzet jövője a tét. 

Ezért Isten akarata szerint 
-gyalogos zarándoklaton körbeimádkozzuk Magyarország földjét, szabadulást kérünk minden átok, rossz szándék ellen, áldást kérünk nemzetünkre, családjainkra, településeinkre, földünkre. A zarándoklatra, annak egy tetszőleges szakaszára hívunk Téged és családodat, ismerőseidet, barátaidat, plébánosodat is! 
-imanapokat tartunk és buzdítunk ennek megtartására minden települést, melyeken szentségimádás során Jézus oltalmába ajánljuk nemzetünket
-körbeimádkozzuk és kérjük minden falu, város lakosságát, hogy imában gyalogosan zarándokolják körül településüket, és szenteltvízzel hintsék körül azt. 
-hetente jöjjetek össze a templomban, vagy egyéb helyen, és imádkozzatok családjaitokért, településetekért, nemzetünk lelki és erkölcsi megújulásáért, a kiengesztelődésért Istennel és egymással! 

"Szentelődjetek meg holnapra, mert az Úr csodát tesz körötökben" Józs 3,5

Megszentelődni: 
-béketeremtővé válni   (nem pletykálni, ítélkezni, megszólni, hanem mindenkiben felfedezni a jót, és ezt ki is mondani "minden emberből ki lehet szeretni a jót" Böjte Csaba
-személyes kapcsolatba kerülni Jézussal (szentségimádás, rendszeres őszinte szentgyónás, szentáldozás, rendszeres Szentírásolvasás),  napi negyedóra csendes együttlét Jézussal)
-naponta gyakorolni a felebaráti szeretetet, és az irgalmasság cselekedeteit

Van tehát teendő! Kalandra fel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima