"Mester, jó nekünk itt lennünk" Mt 17,4

Jézus Krisztus szent Testének és Szentséges Vérének Főünnepe:  Úrnapja

Van a Szent Vér litániájának egy könyörgése: 
"Hogy a legméltóságosabb Oltáriszentséget ismét jobban megbecsüljük, szeressük, tiszteljük és imádjuk"(drága szent Véredért hallgass meg minket!)
Ebből a legújabb kiadásokban már csendesen elmarad az "imádjuk", a szerkesztő talán úgy gondolta, ennek a kimondásával csorbul az ember személyes méltósága.
Az igazság azonban az, hogy a valódi, Isten által adott méltóságunk az Istengyermekségben  nyilvánul meg és teljesedik ki, amikor kimondjuk az Igazságot, Isten feltétlen és örök szentségét. Ennek megvallásával nyílhat meg végtelen irgalma is, hogy ítéletétől megmenekülhessünk. Az imádat, hálaadás, magasztalás, dicsőítés az az út, melyben minden a helyére kerül-a gyenge, bűnös, mégis teremtője által végtelenül szeretett ember, hogy Isten sasszárnyakon hordozhassa, és Isten, 
"   akié a dicsőség és a hatalom mindörökkön örökké! Ámen". I Pét 4,11
A kápolnában, ahová szentmisére járunk, az oltár mögötti falon függ egy nagyméretű feszület, és közvetlenül mellette a tabernákulum, és milyen beszédesek: Meghaltam érted a kereszten, feltámadtam, de nem hagytalak el, veled maradtam itt,  az Eucharisztiában.
Elég hatékonyan használjuk-e a Jézus által adott ajándékot? Szánunk-e  időt szentségimádásra, hogy csak úgy csendben Vele legyünk? Ahogyan egy szerelmesnek határtalan öröm szerelmese közelében lenni, és csak nézni, gyönyörködni benne.
Akarsz-e, próbáltál-e már ráhangolódni, hogy kérd, szóljon hozzád, s te meghalld a szavát?
Nagy megvilágosodások, felismerések, mély szeretetélmények, a személyes hit megtapasztalása, és megerősödése, lelki gyógyulások a gyümölcsei  ennek az egyszerű, mégis mély együttlétnek. 
Imádkozom, hogy mielőbb találkozz  és beszélgess Jézussal. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása