Engesztelő zarándoklat nemzetünkért Toborzó

„Kelj föl, ragyogj föl,
mert elérkezett világosságod,
és az Úr dicsősége felragyogott fölötted!
Mert még sötétség borítja a földet,
és homály a nemzeteket,
de fölötted ott ragyog az Úr,
és dicsősége megnyilvánul  rajtad.” Iz 60,1-2
2014-ben Isten indításának engedelmeskedve  végigjártuk Magyarország határait, hogy imádsággal járjunk közben nemzetünkért, népünkért.  Istennek csodálatos terve van a magyar nemzettel.

„Szentelődjetek meg holnapra, mert az Úr csodát tesz körötökben” Józs 3,5

Utunkban állnak bűneink, melyeknek súlya, ránk nehezedik, és szennye elhomályosítja látásunkat.  Látnunk kell azonban, hogy milyen sok talentumot kapott ez a nép,  hogy ennek a népnek  hány nagy szentet, lángelmét, világszerte ünnepelt művészt adott, hogy oltalmazó karja hány katasztrófából, végveszélyből emelt ki, hogy történelmünkön végigvonulóan adott példaképeket, merre kell haladnunk és hogyan lehet együtt szolgálni Istent és  hazát. Isten hűséges. Szeretete és irgalma ma is árad felénk. A kérdés az, elfogadjuk-e?

"megfeledkezhet-e csecsemőjéről az asszony? És megtagadhatja-e szeretetét méhe szülöttétől? S még ha az megfeledkeznék is: én akkor sem feledkezem meg rólad.16Nézd, a tenyeremre rajzoltalak; falaid szemem előtt vannak szüntelen" Iz 49,14-16

Oltalmat, megújulást és kiengesztelődést igér Isten, és ehhez közbenjárókat, engesztelő imaharcosokat keres.

„Az a bizalom, amellyel iránta vagyunk, azt jelenti, hogy bármit kérünk is akarata szerint, meghallgatja. Ha pedig tudjuk, hogy bármit kérünk, meghallgat bennünket, tudjuk azt is, hogy amit kértünk, azt már meg is kaptuk”  I Jn 5,14

Új látásmódot, radikális elköteleződést vár tőlünk Isten (Mt 10,37) Ő legyen az első az életünkben, de lássuk meg a másik emberben a jót,  az értéket, Krisztus arcát.

"Újuljatok meg gondolkodástok szellemében, s öltsétek magatokra az új embert, aki az Isten szerint igazságosságban és az igazság szentségében alkotott teremtmény.  Hagyjátok el tehát a hazudozást, beszéljen mindenki őszintén embertársával, hiszen tagjai vagyunk egymásnak.  Ha elfog is benneteket az indulat, ne vétkezzetek. A nap ne nyugodjék le haragotok fölött.  Ne adjatok teret az ördögnek.  Aki lopott, ne lopjon többé, hanem dolgozzék, és keressen kenyeret keze munkájával, hogy legyen miből adnia a szűkölködőknek is.  Semmiféle rossz szó ne hagyja el ajkatokat, hanem csak olyan, amely alkalmas az épülésre, hogy amiben kell, javára váljék hallgatóitoknak.  Ne okozzatok szomorúságot Isten Szentlelkének, akivel meg vagytok jelölve a megváltás napjára.  Legyen távol tőletek minden keserűség, indulat, haragtartás, szóváltás, káromkodás és minden egyéb rossz.  Inkább legyetek egymás iránt jóindulatúak, könyörületesek, és bocsássatok meg egymásnak, amint Isten is megbocsátott nektek Krisztusban." Ef 4,23-32

Ezernyolcszáz kilométeren  negyvenegy napon át az ország nyolcvannégy  határmenti településének vezetőivel, lakosságával együtt  több százan imádkoztunk a magyar nemzet lelki és erkölcsi megújulásáért, az Istennel és egymással való kiengesztelődésért.
Hisszük, hogy mindnyájunknak, akik ebben a hazában élünk, helyünk van ezen a zarándoklaton, és itt van a helyünk!  
Köszönetet mondunk az áldozatkész segítségért a vendégszeretetet adó  polgármestereknek, atyáknak, lelkészeknek akik komoly áldozatokat vállaltak,  és nem kevésbé a szervezőknek, akik komoly munkát végeztek, hogy a zarándoklat zavar, nehézségek nélkül rengeteg kegyelmet sugározva  érhetett véget.

Ezt az imaösvényt járjuk idén is. Szeretnénk, ha egyre többen hallanák meg Isten hívását az engesztelésre, és csatlakoznának a zarándoklatra, mely nekünk, résztvevőknek elmondhatatlanul sok kegyelmet adott.
A teljes zarándoklat keleti és nyugati útvonalra oszlik Esztergomtól Szegedig, melynek részletei a szerkesztett térképen tanulmányozhatók. A részvétel  az útvonal bármely  szakaszán tetszőleges ideig és távolságra  lehetséges. Többnapos részvétel esetén kérünk előzetes regisztrációt a szállás biztosítása érdekében.
Mivel a zarándoklat szervezésének, előkészítésének anyagi vonzata is van,  a kapcsolatépítést takarékossági megfontolásból  és a gyorsaság előnyét kihasználva elsősorban e-mailen szeretnénk intézni  az emmanuel550@gmail.com , vagy a zarandoklevel@gmail.com   címünkre.  Ide  várjuk leveleiket, kérdéseiket, jelentkezésüket.

A zarándoklat támogatására intézmények és magánszemélyek  jelentkezését várjuk! Imafüzetet állítottunk össze a zarándoklat imáival és énekeivel. 500 példányt szeretnénk kinyomtatni, ez 150.000 Ft-ba kerül. Ehhez járulnak a  szállást és fogadást biztosító 84 település vezetőivel, helyi szervezőivel folytatott folyamatos kapcsolattartás, levelezés, telefonálás   Ezen költségek biztosításához  kérünk felajánlásokat.
"Nem az adomány fontos nekem, hanem inkább a gyümölcse, amelyet majd bőségesen javatokra írnak." Fil 4,17

A teljes zarándoklat  két útvonalon halad: keleti, illetve nyugati irányban Esztergomtól Szegedig 41 napon keresztül 42 állomás érintésével, ahol ingyenes éjszakai szállást kapnak a zarándokok.  Egy-egy állomás 20-25 km távolságra van egymástól, ez az egynapi útvonal. Általában reggel  7 órakor van az indulás, és a terepviszonyoktól függően 16 és 19 óra között érkezünk meg a célállomásra. Az útvonalak többségében a nehéz csomagokat a helyi önkormányzat gépkocsija szállítja el a következő állomásra.
A napi program reggeli ima után reggelivel kezdődik, majd lelkipásztori áldással indulunk a következő állomás felé.  Útközben az idő imádsággal, énekléssel, Isten dicsőítésével, csendes imával, a napi Igék felolvasásával és átelmélkedésével, 2 óránként  rövid pihenéssel telik.  A napi célállomásra beérve a vendéglátó helybéliekkel együtt imaórát tartunk, majd aki nem zarándokol tovább, az hazautazik, a többiek elfoglalják szállásukat. 
Szeretettel hívjuk és várjuk Önt erre engesztelésre.  Mi az, amit nem az Úrtól kaptunk?  Mit adhatunk Istennek?  Az időnket, a világ rövid kikapcsolását életünkben, és több Istenre figyelést, a „pusztába” vonulással  közvetlenebb személyes találkozást az Úrral. Erre hívunk minden jóakaratú embert  augusztus 15-én Esztergomban, vagy az útvonal bármely pontján.
„Örüljön a puszta és a kiaszott vidék,
ujjongjon a sivatag és viruljon!
Virulva viruljon, mint a liliom,
és örömében ujjongva daloljon!
Erősítsétek meg az elernyedt kezeket,
és a roskadozó térdeket szilárdítsátok meg!
Mondjátok a csüggedt szívűeknek:
 „Bátorság! Ne féljetek!
Nézzétek, eljön Istenetek, eljön,
hogy bosszút álljon és megfizessen.
Maga az Isten jön el,
hogy szabadulást hozzon nektek.”
Akkor megnyílik a vakok szeme,
s a süketek füle hallani fog.
Ugrándozik majd a sánta, mint a szarvas,
és a némák nyelve ujjongva ujjong.
Mert vizek fakadnak a pusztában,
folyóvizek a sivatagban.
A száraz vidék tóvá változik,
a szomjas föld vizek forrásává” Iz 35,1-7

„Most van a kellő idő, most van az üdvösség napja”   2 Kor 6,


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása