Uram, Istenem, hadd legyek munkatársad!


Akkor majd megtudja minden ember, hogy én, az Úr vagyok a te szabadítód. Iz 49,26

Hasonló a mennyek országa ahhoz a királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának… A szolgák ki is mentek az utakra, összegyűjtöttek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel. Mt 22,2.10


Mi tesz valakit úrrá vagy szolgává? Az idők során a világban jelentős különbségek alakultak ki az emberek között. Gazdag és szegény; elnyomott és elnyomó; erős és gyenge; védtelen és tettre képes; kezdeményező és végrehajtó; parancsoló és engedelmeskedő. Van, aki alakítja a világot, és van, aki csak sodródik az árral. Nem kell hozzá még egy emberöltő sem, hogy meglássuk és belássuk, hogy az urak, a kezdeményezők, az örökké domináns és erős személyek is elbuknak egyszer, de az biztos, hogy meghalnak. Nem mindegy, hogyan élünk. Jobb örökké ünnepelni, mint örökké csak sóvárogni és nélkülözni. Aligha kérdés, hogy ha választani lehetne, minden ember inkább úr szeretne lenni, ha választhatna. Annak ellenére, hogy tudhatja, végül egy a sorsa úrnak és szolgának, szegénynek és gazdagnak, erősnek és gyengének. Még jó is, hogy legalább nem tart örökké. Egyszer véget ér a szolgaság. Nincs szolga, aki örökké szolgálna. Van viszont Ura a mindenségnek. Ő előbb volt a kezdetnél, és soha nem ér véget. Sem élete, sem uralma. Az örökkévaló Isten egyedül úr. És ő egy hatalmas, véget nem érő ünneplésbe hívja a magukat most még halandónak, mulandónak ismerő embereket. Erőseket és gyengéket egyaránt. A mulandóság és a céltévesztettség szolgaságából egyszer és mindenkorra megszabadít. Nem csupán egy rövid vendégségbe invitál, hanem örökké tartó ünnepbe. Oda, ahol ő, az egyetlen igazi Úr időtlen időkig nekünk szolgál.

Uram, Istenem! Olyan hihetetlen, hogy minden ember számára kijelented magadat! Köszönöm, hogy abban a kiváltságban részesülhetek, hogy már most ismerhetlek Téged, az egyetlen urat! Kérlek, hadd legyek munkatársad, eszközöd, hogy ha rajtam keresztül és általam nem is minden ember, de legalább az ismerőseim és szeretteim megismerjenek Téged mint Szabadítójukat! Ámen.

Láss lelki szemeiddel egy nagy házat, az örök hazát! Halld lelki füleiddel a hívó szót! Érezd szívedben, hogy van örök otthonod!

Bartha István

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima