Lelki útravaló 2015.04.08. szerda


"Jézus azonban magához hívta őket, és így szólt: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa." (Lk 18,16)

Én gyerek akarok maradni...

Egy nyári gyermektáborban történt. Néhány gyermek egy felnőttel együtt messze leszakadt a csoporttól a hegyi túrán. Amikor észlelték a bajt, már hiába kiabáltak teljes hangerővel, az elöl menők messze voltak. Korábban még senki sem járt ezen az útvonalon. A csoport végét ügyelő felnőtt is alig bírta leplezni kétségbeesését. Ekkor az egyik gyermek természetes módon ezt mondta: Imádkozzunk, és a mennyei Atya majd hazasegít minket. Sokan életükben talán először érezték meg, az imádságuknak most nagy tétje van. És nem volt hiábavaló a könyörgés. Hamarosan kiáltást hallottak. Őket kereste egy tapasztalt túravezető. A gyermekien őszinte imádságnak hamar meglett az eredménye, a szívek pedig megteltek hálával.
A gyermekeiket Jézushoz vezető szülők jól tudták, hová és kihez érdemes vinni gyermekeiket. Ki az, aki gyermekeikkel együtt nekik is képes megmutatni a helyes utat. Felmérések szerint a gyermekek ma napi 5-6 órát töltenek átlagosan a tévé és főleg a számítógép előtt. Nem a modern technikával van a baj (amit rajta művelnek sokszor gyermekeink, azzal már igen), hanem legfőképpen azzal, hogy az átlagos szülő csupán napi 5-6 percet foglalkozik aktívan a gyermekével. Pedig a keresztszülőkkel együtt megfogadta a kereszteléskor, hogy gyermekét Krisztushoz vezeti. A gyermeknek, akit egy rövid időre "kölcsönkap" Istentől a szülő, Jézusra van szüksége. Isten azért adja az első gyermeki éveket, hogy akkor alapozódjék meg az ember Krisztus-hite. A szülő a legjobbat teszi gyermekével, amikor együtt imádkozik vele, és Bibliát olvas neki. Amikor az egyik középiskolás korú fiamat megkérdeztem, mi akarsz lenni, "ha majd nagy leszel", rövid gondolkodás után rávágta: Én gyerek akarok maradni... Bár a felnőtté válás elkerülhetetlen, igaza volt, ez a legjobb. Jó felnőttként is Isten gyermekének maradni.
Szerző: Szabó András

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása