Ragyog a te világosságod?

Augusztus 3.
"Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Mt 5,1
Amikor pünkösdről tanítok, az asztali lámpámat szoktam bevinni a hittanórára, és eljátszom a gyerekekkel: "Lámpa, világíts!" Persze a lámpa nem világít. A gyerekek kórusban mondják: "Tessék bedugni a konnektorba! Csak akkor világít, ha áramot kap." Ez jól szemlélteti, hogy szükségünk van arra, hogy az Úr Jézus betöltsön az ő Szentlelkével. Csak így tudunk világítani.
Amikor Jézus parancsként mondja: "Úgy ragyogjon a ti világosságotok...", akkor ő azt komolyan is gondolja. Tudja, hogy ez lehetséges - ezért parancsolja. Biztos vagyok benne, hogy nem adna tanítványainak olyan parancsot, amit lehetetlen teljesíteni. De Jézus azt is tudja, hogy a saját emberi erőnk kevés a bűn legyőzésére és a jó cselekvésére. Ezért mondja: "erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek..." (ApCsel 1,8) Tanúi lehetünk olyan módon is, hogy a Szentlélek által újjászületve ragyogtatjuk az Úrtól kapott világosságot. Ha Isten akaratát, vagyis a jót cselekedve élünk, akkor az emberek a bennünk élő Jézussal mint a világ világosságával szembesülhetnek. Esélyt kapnak, hogy ők is a Megváltót befogadva az Atyát dicsőítő emberekké legyenek.
Szerző: Baranka Mária

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima