Elindultunk! 08.14.

Augusztus 14. 16 óra: indulás Budaörsről. Délelőtt megkaptuk Enikőtől a gyönyörűen megvarrt és rúdra tett zászlókat. Fehér vízálló szövetanyagra szitázott kék színű Jerikó zarándoklat embléma, és a zászló szélein körbefutó nemzetiszínű szalag. A zászló szép rúdra húzva, és a csúcsán két -két karika, melyekre kötik a szalagokat a települések polgármesterei.
Esztergomban 18 óra előtt néhány perccel léptünk be vállunkon a Jerikó zászlókkal a Városháza kapuján, ahol a polgármester asszony édesanyjával együtt fogadott, és a díszterembe vezetett. Itt a bemutatkozást követően elénekeltük a  Himnuszt, és  a polgármester asszony felkötötte a zászlókra Esztergom fehér színű szalagjait.
A Boldogasszony, Anyánk énekkel zárult a kis ünnepség. Innen a ferences rendházba mentünk, ahol a  20. éves  Mátraverebély-Szentkúti ferences zarándoklat közel háromszáz résztvevője nyüzsgött.
A zarándoklatot vezető Dobszay Benedek atya átvette a keleti Jerikó zászlót, és részt vettünk a Ferences Templomban a zarándokaltot megnyitó szentmisén. Ezután a görög katolikus templomban  Szűzanya imádságon vettünk részt, melynnek végén zarándok-áldásban részesültünk.
Jó éjszakát (és gyorsan, mert 5 órakor ébresztő)!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima