"Sámuel így szólt: Vajon kedvesebb-e az Úr előtt az égő- és véres áldozat, mint az Úr szava iránti engedelmesség? Íme, jobb az engedelmesség a véres áldozatnál és a szófogadás a kosok kövérénél!" 1Sám 15,22



Istennek kedves erény az engedelmesség. Feltételezi a hitet, az alázatot, a bizalmat, a hálát, az önfegyelmet.
Ez hasadt meg Ádám és Éva bűnével. A bizalom szent köteléke. Az engedetlenség mögöttes oka a gőg,  a hálátlanság (amiről azt mondja Loyolai Szt. Ignác, hogy :"ez a legocsmányabb bűn a világon")
Amikor reggel elindulsz, hogy megtedd napi feladataidat, rácsodálkozol-e életed megannyi ajándékára? Hálára indít-e a napsütés, az eső, a nyíló virág,  a melletted tolakodó embertársad, a téren a koldus? Meglátod-e a végtelen bőkezű, szerető Istent, aki melletted jár, hogy kereszted hordozásában megdicsőítsen?  Beleérzel-e, hogy "ha Isten velünk, ki ellenünk"? Átérzed-e, hogy Jézus Krisztus testvére, és a mennyország örököse vagy?  S ha igen, ugye könnyebb elviselni a bántásokat,  kudarcokat, rosszindulatot, és követni az Urat a megbocsátásban, a jóságban, a szeretetben? Mert gazdag vagy, és Jézus követségében jársz, aki szelíd és alázatos szívű.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima