"...töltsd be szolgálatodat"

Kedves Testvérek!

A hét végén harmadik alkalommal kezdődik el a Jerikó zarándoklat.
Isten oltalmát, irgalmát  és áldásainak kiáradását kérjük gyermekeinkre, környezetünkre, nemzetünkre a jelen fenyegetettségben- mely támadás egész Európa ellen indult de minket is érint.( Róm.16.20,)
 „Mert elvész az a nemzet az az ország amely nem akar szolgálni neked az ilyenek mindenestül elpusztulnak  Iz.60.12,
viszont 
Boldog az a nép amelynek az Úr az Istene”
Mi hisszük, hogy Istennek semmi sem lehetetlen, ezért bízunk az Ő hatalmában, erejében és szeretetében. Márpedig „minden lehetséges annak, aki hisz”(Mt 9, 23)
Isten mindnyájunk személyes megtérését kéri és sürgeti: kiemel aggódásainkból, a rohanó világból, kívánságaink szolgálatából, kihív kényelmes komfortzónánkból.
 „Ti keressétek először Isten országát s annak igazságát, és ezeket is mind megkapjátok” Mt 6,33
 „Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket és arra rendeltelek, hogy gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek”  Jn 15.16,      
Jézus pedig így figyelmeztet:
 „Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát.Mt25,13
Int az Úr, hogy ne legyünk elbizakodottak és balgák. Legyünk tudatában mindig e világ esetlegességének, lássunk túl a földi gondjainkon, az Örökkévalóra irányítsuk figyelmünket.
„…esztelen! Még az éjjel számon kérik tőled lelkedet. Kié lesz mindaz, amit szereztél?” Lk 12,20
Isten mindnyájunkat vár az engesztelésre. Személyesen mindnyájunknak szükségünk van rá, hogy bűnbánatot gyakoroljunk, hogy engesztelő felajánlásokat tegyünk, hogy ezen a zarándoklaton közbenjárjunk egymásért, nemzetünkért. Hazánk minden tagjának ott a helye ezen a missziós szolgálaton. Így építi Isten velünk és általunk hazánk jövőjét, személyes üdvösségünket. Idén fokozottan kérjük a segítségeteket. lehetőség szerint a közeli települések szervezőivel szíveskedjetek felvenni a kapcsolatot, és egyeztessétek a zarándoklat útvonalát, kérjük; segítsetek a szállás biztosításában, és Krisztusban bízva szólítsátok meg a helyi és a szomszédos települések polgármestereit, plébánosait, kérve, hogy a szentmiséken, hirdetőtáblákon, helyi rádióban, tv-ben, újságban, közösségekben és egyéb fórumokon hirdessék meg a napot, amikor a zarándoklat odaér, és minél többen imádkozzunk együtt a településért és az ott lakókért, másnap pedig minden településről legyenek minél többen, akik a zarándoklatba legalább egy napra bekapcsolódva bízó lélekkel imádkoznak Isten ajándékaiért, szabadításáért saját családjuk, gyermekeik,  hazájuk védelméért, és vezetőik javára. Aki áldozatot, szolgálatot vállal, az nem veszít sem időt, sem  mást.  Hanem
„…mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, feleségét, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap és örökségül kapja az örök életet.”Mt19,29
Minden állomáson kérünk 2 l szenteltvizet előkészíteni, hogy az úton hinthessük. A zarándoklat állomásai között,- mivel nagy méretű zarándok Szűz Mária szobrot és zászlót is zarándokoltatunk, viszünk magunkkal imafüzeteket- az úton csatlakozó vagy imahátteret biztosító testvérek részére-, kérjük; hogy az állomások között egy gépkocsival tegyétek lehetővé ezek szállítását.  Az autó a beérkezést követően haza tudja szállítani a reggel előző településről indult testvéreket.
 A közös ima hatékonyságát nagymértékben emeli, ha előzetesen összejöttök a testvérekkel beszélve nekik a zarándoklat imaszándékairól, fontosságáról, és rendszeresen imádkozzátok az imafüzet imáit. Előre ki lehet alakítani egy helyi imacsoportot és zarándokcsoportot, akik ismerik az útvonalat kérjük gyűjtsenek helyi imaszándékokat, végezzenek előre imakilencedet, és a beérkező zarándoklat közös imájára hozzanak el minél többeket.

Legalább ilyen fontosak a Ti ötleteitek, melyeket nagyon jó lenne beépíteni a közös alkalmakba.

Ne hagyjátok magára a zarándokot aki értetek és gyermekeitek jövőjéért indult imahadjáratra!

Ez a mi hazánk, a mi jövőnk, a mi üdvösségünk!

 Imádságos szeretettel:
a szervezők


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima