A hálaadó ünnepség programja és ütemezése

A nyugati zarándokcsoport Domaszékről érkezik a szegedi Jégcsarnokhoz (mely a Szabadkai és a Horgosi út kereszteződésében van)  déli 12 órára, itt várják az érkezőket, és fél 1-kor indulnak tovább gyalog a Horgosi, majd a Sárkány, végül a Földmíves úton a Mátyás térig, ahová 13 órára kell megérkezniük.

A keleti csoport a Belvárosi híd újszegedi lábánál, a Torontál téren várja az érkezőket fél 12-től, és déli 12 órakor indulnak el gyalog a Belvárosi hídon áthaladva az Oskola utcára kanyarodva elhaladnak a Püspöki Palota és a Dóm mellett, és az Aradi vértanúk terén átvágva végigmennek a Szentháromság úton a Mátyás térig, ahová 13 órára érkeznek meg. 

Mindkét csoportban a kereszt halad elől, utána a Szűzanya zarándokszobra, majd a zarándokzászló, utánuk a hívek énekelve.  Mindkét csoportban legyen egy koordinátor, aki irányítja az embereket láthatósági mellénnyel a hátán és egy sereghajtó halad az utolsó ember mögött  vigyázva arra, hogy senki ne maradjon le.

A Mátyás térre megérkezve a szegedi önkormányzat képviselője feltűzi a zászlóra a szalagját, mi pedig elimádkozzuk énekelve neki az Ároni áldást. Az áldás szövege: 

        Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg tégedet. 
        Világosítsa meg az Úr az Ő orcáját terajtad, és könyörüljön terajtad
        Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád, és adjon békét tenéked!

Ezután a 14 órakor kezdődő szentmise idejéig a rendház meghatározott termében lehet lepakolni, WC-t igénybevenni, lehet gyónni, illetve a templomban beszélgetés nélkül imádkozni, a parkban enni, inni a szentségi böjtről meg nem felejtkezve.
A szentmise után meghallgatunk néhány beszámolót, tanúságtételt a zarándoklat napjaiból.
Ha hoztok süteményt, szendvicset, vagy üdítőt,  azt az érkezéskor az ebédlóben lehet leadni.   

Szeretettel és imával várunk Titeket: 

Kissné Rózsa Mária    Kiss Zoltán

Bármely kérdésben várom a hívást a 06-20/556-2840 telefonon.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása