BEPILLANTÁS A ZARÁNDOKLAT KULISSZATITKAIBA - Előzetes bejárás




Az útvonal bejárása

Minden évben előzetesen bejárjuk az éves országos Jerikó zarándoklat egy-egy szakaszát  gépkocsival, és előkészítjük a zarándoklatot a helyi vezetőkkel, szervezőkkel.
Idén az első utunk az elmúlt hét péntekén Rudabánya, Perkupa, Bódvaszilas, Rakaca községekbe vezetett, s végül délután  fogadott minket Miskolcon  Orosz Atanáz püspök úr.

Autónk,  melyet igazából a Jóistentől kaptunk 2014-ben szorult helyzetünkben,  18 éves kora ellenére hű társunk volt most is. Rudabányán a jegyző asszony fogadott, aztán a plébános úrhoz látogattunk el a templomba, ahol három lelkes hívő szépítette a templomot a pünkösdi ünnepre.

A református tiszteletest nem értük el, minden ajtót zárva találtunk.

A Bódva völgye minden szépségével feltárul a Rudabányáról Perkupára igyekvők előtt. Nem győztünk betelni a táj szépségével. Perkupán  a helyi szervezőnkkel találkoztunk, aki a káplán atya vezetésével éppen mézszüreten buzgólkodott. Ő a kaptárakat ürítette, felesége pedig "pergetett", vagyis a mézet centrifugázta ki a keretekből. A pergetést sóvár szemekkel figyelték velünk együtt az odalátogató óvodások is. Mindnyájan kaptunk kóstolót a lépből és a friss mézből.

Bódvaszilason Zoltán atya finom kávéval várt, és részletesen megbeszéltük a közelgő zarándoklat érkezését. Rakaca felé útban nem mindennapi felhőszakadás részesei lettünk. Mire megérkeztünk Rakacára, már mosolygott ránk a nap.  Balogh Győző helyi görög katolikus parókus atyánál pihentünk meg. Innen igyekeztünk vissza Miskolcra, ahol némi keresgélés után rátaláltunk a püspöki palotára, ahol meleg fogadtatásban részesültünk, aztán irány Surány, illetve Budaörs.

Az éves Jerikó zarándoklat Putnok és Hernádvécse közötti szakaszát  június 10. és 15. között imádkozzuk végig.

Várunk erre az ötnapos zarándoklatra útitársakat, és olyan társat is,. aki a gépkocsinkat vezetve kísér minket vasárnaptól péntekig velünk imádkozva. A szállás biztosított.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima