Szeptember 2. kedd, Sárospatak-Csákánydoroszló

Egy csodálatos szines nap után ülünk egy családi otthonban Sárospatakon, ebben az általam most felfedezett nagymúltú, és megszépült városban. Itt, Szent Erzsébet városában nagy hagyomány van a zarándoklatnak. Ma óriási lelkesedéssel indultunk el a tegnapi este után. amikor a zsúfolásig megtelt pálházi templomban imádkozhatták végig a résztvevők a szentmisét. Óriási köszönet  Tóth Gábor atyának, aki végigjött velünk szerpentines, kanyargós, fárasztó útvonalon. Neki "nyájszaga" (Ferenc pápa kifejezése) van, szívvel-lélekkel a híveiért, és a híveivel van. Adjon az Isten sok ilyen papot nekünk!
Ő megértette a mai kor szavát, és nem a templomban ülve várja a betérő híveket, hanem kimegy eléjük, hozzájuk, értük.
A médiamegjelenésről: A Zemplén Tv felvételt és riportot készített a zarándoklatról, akik tudják fogni, nézzék, akik nem, azoknak egy összefoglalót előbb, vagy utóbb (remélem előbb) itt csatolunk. A Putnoki Tv felvételeit  várjuk a Tv-től, a Mária Rádió most péneken reggel 7 óra 20 perctől közöl élő beszélgetést a zarándokút réztvevőivel.
A Szent István  Rádió holnap fog közölni egy beszélgetést a Jerikó zarándoklat szervezőjével.

Felhívom a figyelmet, hogy a zarándoklatra még most is, sőt szeptember 29-ig folyamatosan lehet (és ajánlatos!!) jelentkezni.Ehhez elég az adott nap indulási helyszinén reggel 8 órakor hátizsákkal (benne esőkabát, egy napi élelem, egy liter víz, sapka) megjelenni, de szerencsésebb a 06-20/556-2840 telefonon egy nappal korábban jelezni a jövetelt.
Iskolai osztályoknak, szerzeteseknek kifejezetten ajánlott!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima