A hetedik év A Szűzanya zarándoklata


Kedves Testvérünk!


2014. óta végzünk engesztelő imádságot gyalogos zarándoklat keretében hazánkért, Érted, családjainkért, gyermekeink jövőjéért. 
Hálásan köszönjük ebben  eddig nyújtott részvételedet, segítségedet. 

Elérkezett a hetedik, az utolsó, kiemelkedően ünnepi esztendő, mely egyben  a trianoni tragédia centenáriuma és Jézus Krisztus legnagyobb ajándékának, az Eucharisztiának éve.
Jerikónál Isten parancsára hat napon át naponta egyszer, majd a hetedik napon hétszer imádkozták körül a várost, és a bűn falai leomlottak. 
Mi is szeretnénk hiánytalanul teljesíteni ezt a hazánk jövőjéért kapott engesztelő szolgálatot, így az idén hét  alkalommal szeretnénk körülimádkozni az országot. 
De ez csak a Te segítségeddel sikerülhet. 

Az eddigiekhez hasonlóan idén is körbejárjuk gyalogosan imádkozva hazánkat, melyre szeretettel várunk útitársakat.
Egy zarándoktársunk vállalta, hogy idejét, pénzét áldozva saját autóját vezetve kétszer körülimádkozza  a 2.000 km-es útvonalat.  

Még három imazarándoklatra várunk keresztényeket, akik készek tenni hazájukért, gyermekeikért.

Fedezzük fel az áldozathozatal, áldozatvállalás örömét és ezért az Isten pazar ajándékait
Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.” Lk 6,38

A testvéri szeretet és az egymás felé nyújtott baráti  kéz  megnyilvánulása lehet, ha felvállaljátok, hogy a Jerikó zarándoklat útvonalán saját településetektől az útvonal következő állomásáig  (ez átlagosan 20 km-es út, melyet átlagos tempóban haladva 5-6 óra alatt lehet megtenni sietség nélkül közben többször pihenőt is tartva) szerveztek és tartotok gyalogos zarándoklatot tetszőleges időpontban  (de kérjük, hogy ennek időpontját jelezzétek nekünk),  bekapcsolódva a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való előkészület eseményeibe. Közösségbe összekapaszkodva Isten elé vinni közös dolgainkat üdvös és áldásos cselekedet.

Kérjük, szólítsátok meg a településükön működő iskolák pedagógusait, tanulóit is. 
Mindkét esemény, a Trianoni tragédia 100. évfordulója és az Eucharisztikus Kongresszus is méltó alkalom, hogy  iskolai és osztálykirándulások keretében a fiatalok bejárhatják egy szakaszát az országhatárnak imádkozva saját jövőjükért gyalogosan, kerékpárral.
Szeretettel várjuk a vállalásokat.

Hívjátok meg a motoros és kerékpáros közösségeket, sportegyesületeket! Zarándoklatunkkal mutassunk példát az összefogásra,  közös építkezésre nemzetünkért.
Hagyományőrző közösségek lóháton, lovaskocsival is emelhetik  a két esemény fényét tetszőleges időpontban a Jerikó zarándoklat útvonalának bármely szakaszán.

A Jerikó zarándoklat programját ebben az ünnepi évben a Maria Rosa Mystica zarándok Szűzanya szobor zarándoklata nyitja meg:

Hamvazószerdán Esztergomból indul a két Szűzanya szobor zarándokolni keleti és nyugati irányban a határok mentén településről településre egymásnak átadva és virágvasárnapon érkeznek be Szegedre. Kérjük, hogy a plébános úr vezetésével a beérkező kegyszobor előtt imádkozzatok  egy engesztelő szentmise keretében (ld. Kiengesztelődési szentmise) az Istennel és egymással való kiengesztelődésért.
A polgármester asszony/úr és a plébános/parókus úr jelen levéllel megegyező tartalmú levelet kapott.  Erre hivatkozva kérjük, keressétek meg őket, és szervezzétek meg a Szűzanya szobor fogadását, az engesztelő (Kiengesztelődési) szentmisét, illetve a közös imát, és a zarándokszobor másnapi továbbvitelét a zarándoklat  következő állomására.
Így vezessen minket a Szűzanya az engesztelés útján hazánk földjén Jézus szavait hirdetve:

 Térjetek meg, mert elközelgett az Isten Országa!” Mt 4,17

Kérjük, hogy imádkozzátok át kérésünket és hisszük, hogy Isten vezetni fog, hogyan legyetek Ti is boldog részesei a Jézusnak szánt áldozatnak.

Befejezésül a katolikus Cursillo köszöntésével búcsúzunk: 

Krisztus számít Rád!


Imádságos szeretettel:
Kissné Rózsa Mária            Kiss Zoltán
                    Jerikó misszió
+36-30/9945-187           +36-20/556-2840

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima