A Jerikó zarándoklat 2014. augusztus 15-én indul Esztergomból. Augusztus 15-én reggel szentmisén veszünk részt, és utána indulunk Nyergesújfalura(nyugati csoport), illetve Márianosztrára (keleti csoport).
A keleti csoport együtt halad az első négy napon a ferences zarándoklattal Szécsényig, mely Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra gyalogol. Kérjük, hogy aki részt akar venni a Jerikó zarándoklat bármelyik többnapos  szakaszán, előre jelentkezzen a 06-20/556-2840 telefonon, vagy a emmanuel550@gmail.com címen a szállás biztosítása érdekében (az előzetes bejelentkezés esetén a szállás ingyenes).
Nagy szükség van résztvevőkre mindkét útszakaszon, akik legalább 3 napon át zarándokolnak az adott települések zarándokaival, és segítenek a helyi koordinációban.
Aki egynapos zarándoklaton akar résztvenni, annak nem szükséges előzetes regisztráció. Indulás az adott településekről általában reggel 8 óráig bezárólag.
A zarándoklat lebonyolítása:

A zarándoklaton ideálisan kétféle zarándok vesz részt.
Azok a testvérek, akik több állomás bejárását, több napi zarándoklatot tudnak vállalni, és készek vezetőként résztvenni az úton, ők a zarándokvezetők.
Akik saját településükről zarándokolnak a következő állomásig egynapos túrán, és megérkezésük után még aznap visszatérnek lakóhelyükre, ők az egynapos zarándokok.

A zarándoklat egy településre az adott nap délutánján érkezik meg, ahol a település polgármestere vezetésével lehetőségeik, hozzáállásuk szerint fogadják őket, a polgármester a zarándokok által hozott zászlóra feltűzi a település szalagját, és zarándokemléklapot ad a résztvevőknek, majd hálaadó szentmisén vesznek részt. Ide várjuk eligazításra azokat a helyi lakosokat, akik másnap reggeltől folytatják a zarándoklatot.
Ezt követően az előző településen lakó, beérkezett egynapos zarándokok hazautaznak. 
A zarándokvezetők  lehetőség szerint imaórát tartanak a helyi templomban, és a településen, a plébánia, illetve az önkormányzat által részükre biztosított helyen  alszanak.
Következő reggel a közös reggeli ima után  a hozzájuk csatlakozó, az önkormányzat által delegált útvonalvezetővel kijelölik a csoport vezetőjét, a sereghajtót, (akiknek láthatósági mellényt kell viselniük, és akik felelősek azért, hogy senki ne váljon ki és ne maradjon le a csoportból), az imafelelőst, az énekfelelőst, és papi áldással indulnak el.
Ha meleg nap várható, célszerű minél korábban elindulni és a forró déli órákban hosszabb pihenőt tartani.
Fontos, hogy feltöltött, működőképes mobiltelefon legyen legalább két személynél, és 1 darab kisméretű elsősegélycsomag a csoportnál.
A legelöl és a leghátul haladó személy lehetőleg tapasztalt, ideális esetben turista gyakorlattal rendelkező személy legyen.
Az útra mindenkinél legyen sapka, esőkabát, legalább egy liter ivóvíz, az összes csomag (hátizsák) súlya legfeljebb a személy testsúlyának egytizede lehet.
A ruházat könnyű, jól szellőző, lehetőleg pamut, a lábbeli könnyű, de stabil tartást biztosító legyen.
Aki rendszeres gyógyszert szed, otthon ne felejtse! 
ALKOHOLT NEM FOGYASZTUNK A ZARÁNDOKLATON, ÉS NEM DOHÁNYZUNK.

A zarándoklat jó terep arra, hogy gyakoroljuk az isteni erényeket: a figyelmességet, alázatot, szelídséget, szeretetet, megbocsátást, türelmet, jóságot.  Kerüljük a hangos szóváltást, kiabálást, szemetelést!
Figyeljünk egymásra, vonjuk be szeretetünkbe a magányosokat, vegyük észre a nehézséggel küszködőket!
A zarándokút alatt az ima a meghatározó tevékenység. Ezen a zarándokúton engesztelést végzünk nemzetünkért, és Isten kegyelméből azt a méltóságot kaptuk az Úrtól, hogy közbenjárói lehetünk népünknek. Az úton reggel az indulás után, ebéd előtt és délután tartunk imaórát. Reggel a zsolozsma,  a zarándoklat imáinak elmondása után a napi olvasmányok felolvasását 15 perc egyéni csendes elmélkedés követi, majd megosztás következik. Ennek befejeztével alkalom nyílik csendes egyéni beszélgetésre,  egymás megismerésére,  mindezt a zarándoklathoz kapcsolódó témákban. A rózsafűzér imádságot minden nap elmondjuk.  Aki énekel, kétszeresen imádkozik. A kijelölt énekfelelős vezetésével naponta többször dicsőítjük Istent énekünkkel.
Arra törekedjünk, hogy személyiségünkkel, szavainkkal, tetteinkkel a velünk gyaloglók lelki épülését, hitének elmélyítését szolgáljuk! Tartsuk szem előtt, hogy az ítélkezés, a negatív szavak megsebeznek, lehangolnak, a pozitív szavak, dicséret gyógyítanak.
Az úton legalább kétóránként pihenőt kell tartani 15-30 perces tartamban. Az ebéd elfogyasztására közúti forgalomtól mentes, csendes és veszélytelen helyszínt válasszunk, lehetőleg olyat, ahol van ivóvíz és WC. A csoport csak együtt állhat meg és együtt indulhat tovább.  A szemetet mindenki maga gyűjti, és csak szeméttartókba helyezi el. Indulás előtt mindenki töltse fel ivóvízkészletét és végezze el eü. ügyeit! Baleset, rosszullét esetén a csoportot kísérő gépkocsi vezetőjének megérkezéséig a csoport együtt marad.


Áldott, sok jó gyümölcsöket hozó zarándoklatot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása