Mit akarunk és miért?

Isten szólni akar népéhez.
Mindnyájan fontosak vagyunk számára, mert mindannyiunkért meghalt a kereszten. Ez adja meg igazi értékünket Isten előtt. Hiszem, hogy minden reményünket meghaladó csodálatos terve van életünkkel.  És mégis, a képünk róla homályos, zavaros, kétségekkel teli. Bűneink, elszenvedett méltánytalanságok,az evilági élet bizonytalanná,  majd felismerhetetlenné teszik arcát.S mivel ahogyan Szt. Ágoston mondja: "magadnak teremtettél Uram", ha őt nem ismerjük fel, evilági "istenpótlókat" keresünk, s találunk.Ennek mellékhatása azonban a békétlenség, s minden, ami ezzel együtt jár.  
"Hallván hallotok, de nem értetek, nézvén néztek, de nem láttok. Megkérgesedett e népnek a szíve. Nehezen hallanak a fülükre, a szemüket meg behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, s szívükkel ne értsenek, nehogy bűnbánatot tartsanak, és meggyógyítsam őket." Mt 13,14-15 

De Isten meghívása neked, s nekem is, most is szól:
Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket. Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat találtok lelketeknek" Mt 11,28-29
Magyar nemzetünk sok évszázados megtöretései, kifosztása, mérhetetlen szenvedése,  az Istentől elszakadt és Istent megtagadó "szabad" élet árvasága mázsás súlyokkal nehezedik nemzetünkre. A népirtás, mely ma is folyik az abortusz formájában, a szexuális eltévelyedések, pénzimádat, a családok széthullása, a hazugság, a gyűlölködés abban a sátáni nézetben csúcsosodnak ki, hogy mindent szabad, semmi sem bűn, nincs jó és nincs rossz. Ez a szív vaksága. Ez az a zsákutca, amiből nem eszme, nem párt, nem kormány, csak az Isten kegyelme emelhet ki.  
Hiszem azt is, hogy Istennek saját, külön csodálatos terve van a magyar nemzettel.
Hiszem Szent Pio atyával és atyának, hogy innen egy csodálatos madár fog kirepülni. De ahhoz fészket kell neki készíteni és ki kell keltetni a tojást.
Hívlak tehát mindannyiotokat, akik munkatársai akartok lenni Istenünknek a magyar nemzet megújulásában, hogy vegyük be az Úr akarata szerint és erejével Jerikó várát, a bűn falait döntsük le a saját életünkben, kisugározva Isten szeretetét, üdvözítő jóságát családunkra, nemzetünkre!

"Szentek legyetek, mert én, az Úr, a ti Istenetek, szent vagyok!" Lev 19,2

Országos zarándoklatra hívunk minden jószándékú honfitársunkat! Járjuk körbe országunk határait és csodálkozzunk rá hazánk szépségeire, gyakoroljuk a párbeszédet a honfitársunkkal, engeszteljünk a gyalogos zarándoklattal bűneink bocsánatáért, vessük be a csodafegyvert: a hittel átitatott imádságot! 

A debreceni regionális imanapra készülünk ezen a héten lélekben, ugyanakkor fizikailag is közeledünk hozzá nap, mint nap. A héten megkezdjük a zarándokút bejárását autóval Esztergomtól Debrecenig imában hálaadással, mivel  megtapasztalhattuk, hogy  Isten meghallgatta imánkat.

 "...az imádság: megváltoztatja a szívünket" – magyarázta Ferenc pápa. „Segít jobban megérteni, milyen a mi Istenünk. Ezért hát fontos, hogy beszéljünk az Úrral, de nem üres szavakkal, hanem a valóságot bemutatva: Nézd, Uram, ez a gondom a családban, a gyerekemmel, ezzel-azzal kapcsolatban… Mit lehet tenni? Nézd, nem hagyhatsz így engem! Ez az imádság! És igen, ez az imádság időigényes” – fűzte hozzá a Szentatya.

„Úgy kell beszélnünk Istenhez, mint ahogy Mózes tette: szemtől szemben, akár egy baráttal. Szabadon, kitartóan, érvekkel alátámasztva imádkozni. Kicsit meg is lehet dorgálni az Urat: De hát te ezt ígérted nekem és nem tetted meg… – így, ahogy egy baráthoz beszél az ember. Meg kell nyitni a szívünket az ilyen imádságnak. Ezáltal jobban megismerjük az Urat és megerősödünk.
Az Úr adja meg mindnyájunknak a kegyelmet, ugyanis az ima kegyelem.
 A Szentlélek tanítson meg minket imádkozni, ahogy Mózes tette, alkudozni Istennel, szabad szellemben, bátran. A Szentlélek, aki mindig jelen van imáinkban, vezessen minket ezen az úton” – fohászkodott végül csütörtöki homíliája végén Ferenc pápa
.
Magyar Kurír


Nagyon kérünk, kedves testvérek, támogassátok a zarándoklat előkészületeit imáitokkal, mert ketten dolgozunk rajta, és emberfeletti küzdelem ez. Sok méltatlan támadást is kapunk, és fogy az erőnk.
Nagy szükség volna adminisztratív segítségre,   helyí szervezőkre, az önkormányzatoknál és a plébániákon. Rendkívül fontos lenne a kijelölt útvonal előzetes bejárása gyalogosan, hogy ki lehessen tűzni a legmegfelelőbb útvonalat. Minden kijelölt település lakosainak csak azt a 20-25 km-t kellene kijelölnie, ahol lakik és amit ismer.
Így alakulhatna ki az a nagyszerű zarándokút, ami imával öleli körül és veszi oltalmába hazánkat, népünket. Bejárható ez az útvonal kerékpárral, és gyalogosan is, fellendítve az érintett települések idegenforgalmát, hitéletét, identitását. Ha egy országot az ima és az emberek összefogása, kölcsönös megbecsülése, barátsága  övez, nincs mitől félnie annak a nemzetnek, mert Isten oltalma alatt áll.
Nagyböjt van, amikor Izajás próféta által küld az Úr:

„Készítsetek utat a pusztában az Úrnak, egyengessétek Istenünk ösvényét a sivatagon át. Minden völgyet töltsetek fel, minden hegyet és halmot hordjatok el. Ami egyenetlen, váljék egyenessé, a hegyek ormai legyenek olyanok, akár a völgy. Akkor megnyilvánul majd az Úr dicsősége, és minden ember látni fogja" Iz 40,3

Jézus hívása pedig egészen konkrét:
„Beteljesedett az idő, és már közel van az Isten országa. Tartsatok bűnbánatot, és higgyetek az evangéliumban.” Mk 1, 15
Ujjongjunk és örüljünk, mert:
Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja országát. Lk 12,32


Kérlek, titeket, ha tudtok, írjatok válaszképpen nekünk ezen a fórumon, javaslataitokat, véleményeteket nyitott szívvel várjuk!

Kissné Rózsa Mária és Kiss Zoltán
















  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima