A JERIKÓ ZARÁNDOKLAT AZ ENGEDELMESSÉG VÁLASZA JÉZUS PARANCSÁRA!

A Jerikó zarándoklat az engedelmesség válasza Jézus parancsára: „Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!”, mélységes hit abban, hogy Isten ki akar és ki tud emelni bűneinkből, gyengeségeinkből, s mindezek által egy engesztelő imahadjárat hazánkért.

Józsué könyvéből szól Isten szava hozzánk: "Szentelődjetek meg holnapra, mert Isten csodát tesz körötökben" Józs 3,15 

Ahogyan életünkben a pénz vált a legfőbb értékké, semmibe vesszük törvényeidet, undok devianciák lopakodnak életünkbe, úgy halványul el Isten arca bennünk, s teszi vakká szemünket, szívünket.

"De ha ez a nemzet gonoszságot művel a szemem láttára azzal, hogy nem akar hallgatni a szavamra, akkor én is megbánom azt a jót, amellyel el akartam halmozni...Most hát térjen meg mindegyiketek gonosz útjáról; változtassatok életmódotokon és tetteiteken." Jer 18, 10-11 

A megszentelődés a megtéréssel kezdődik. Annak kinyilvánításával, hogy Isten a legfőbb Úr az életemben. Ettől kezdve nem a saját elgondolásaimat akarom "átverni" Istenen, hanem figyelmesen hallgatva szavaira, az Isten tervét igyekszem megvalósítani életemben. Itt nagyon fontos szerepe van a csendnek. Az általam szünet nélkül mondott ima mellett (aminek megvan a fontos és áldott szerepe ) időt szentelek a zavartalan elcsendesedésre, ahol nem imádkozom, hanem a Szentlélek segítségét kérve csendben várakozom várva Isten szavára, melyet Isten nem tagad meg azoktól, akik kérik tőle.

Ha átitatódunk Isten irgalmával, békéjével, szelídségével, türelmével, Isten képes rajtunk keresztül megszentelni a családunkat, a közösségünket, a nemzetünket is.

 „Fogadd el megtört szívünket és alázatos lelkünket… Siess segítségünkre…Tudják meg, hogy te, az Úr vagy az egyetlen Isten, És tiéd a dicsőség szerte az egész földön.” Dán 3,39-43 

Így hívunk erre a nagy kalandra, a kereszténység radikális megélésére: Krisztusi életet élni egy Krisztust gyűlölő világban. Jöjj Te is velünk, és tapasztaljuk meg együtt az igaz örömöt Istenben!

 "Töltsön el benneteket a reménység Istene teljes örömmel és békével a hitben, hogy a Szentlélek erejével bővelkedjetek a reményben." Róm 15,13

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima