NEMZETI ENGESZTELÉS A JERIKÓ ZARÁNDOKLAT KERETÉBEN

Abban a szilárd hitben nemzetünk megannyi szentjével és Mindszenty bíborossal együtt hisszük, hogy Istennek csodálatos terve van nemzetünkkel, és Ő arra vezet, hogy megvallva bűneinket térjünk meg hozzá, és kérjük a Szentlélek megújító kegyelmét.

Jerikó zarándoklat mozgósítás imaharcra nemzetünk, gyermekeink jövőjéért!

2013-ban Isten arra indított, hogy ahogyan Jerikónál a választott nép hitt Isten ígéretének, engedelmeskedett parancsának, ezáltal Isten győzelemre vezette népét, engedelmeskedjünk szavának és kezdjünk engesztelést szeretett nemzetünk jövőjéért.

Jézus Jerikóban ezt mondta:

„Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett.” Lk 19,10

Jézus minket is meg akar keresni és menteni. Ezért járjuk körbe hitben és engedelmességben Magyarország határait, hogy  

„irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk”(Zsid 4,16)
  
Amikor 2014-ben először körbeimádkoztuk az országot, még nem tudtuk, hogy Isten ezzel később jelentkező külső veszélyek ellen is védeni akar minket.

 „Falaidra Jeruzsálem, őröket rendeltem; egész nap és egész éjjel sohase hallgassanak!” Iz 62,6

2014-ben egy évi szervezőmunka és előkészület után indult a gyalogos zarándoklat nemzetünkért és végigimádkoztuk országunk határait, hogy imával takarjuk be nemzetünket. Megtapasztaltuk a határmenti települések magárahagyottságát, szükségeit, Isten utáni szomjúságát, de vendégszeretetét, segítőkészségét, hitét is.  Sok százan zarándokoltak velünk az érintett települések lakói közül. 

Kétezer kilométeren át negyvenkét napon keresztül két irányban haladva 2015-ben is folytattuk a nemzeti engesztelést Esztergomtól Szegedig a határ mentén országutakon, mezőkön, erdőkön, településeken és templomokban, polgármesterekkel, plébánosokkal és lelkes honfitársainkkal imádkozva a nemzet lelki és erkölcsi megújulásáért. Országos és helyi médiák számoltak be róla, Ternyák Csaba egri, Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti, és dr. Márfi Gyula veszprémi érsekek, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát, Kocsis Fülöp görög katolikus püspök atyák imádkoztak értünk és küldték apostoli áldásukat. Áder János köztársasági elnök úr, Kövér László úr, a Magyar Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök úr jókívánságait küldte a zarándoklat résztvevőinek.

Ebben az évben is folytatjuk ezt az engesztelő zarándoklatot. A nemzet megújulása a kisebb közösségek megújulása által teljesedik ki. Imádkozunk a családok egységéért, megtartó erejéért. Az ország határvidékein igen sok imádkozó közösség alakult, akik heti rendszerességgel imádkoznak ezekre az imaszándékokra.

A világ számos pontján fogalmazódik meg a tapasztalat, hogy a történelem fordulóponthoz érkezett. A Szentlélek egyre többeket szólít meg és indít el az elkötelezett, radikális keresztény élet, az engesztelés, az evangelizáció útján. Az isteni Irgalmasság el van készítve nemzetünknek is. Hisszük, hogy a magyar nemzet sorsa Istenbe vetett hitünkön, a mi döntésünkön, szívünk szándékán múlik. Zarándoklatunk során többen csatlakoztak hozzánk azzal, hogy ugyanerre az engesztelő imaharcra kaptak indítást Istentől. A zarándoklatnak az ima mindenek feletti erejéből kell táplálkoznia.

„Bármit kértek bizalommal imádságtokban, megkapjátok.”Mt 21,22

Kérjük ezért honfitársainkat településeinken, hogy:

  • heti rendszerességgel jöjjünk össze imádságban Isten irgalmába és szeretetébe esdeni nemzetünket
  • minden település lakói lehetőleg lelkészük vezetésével imádkozzák körül  településüket Isten áldását és szabadítását kérve magukra, vezetőikre, családjaikra, fiataljaikra,    időseinkre, munkájukra, otthonaikra, termőföldjeikre, vagyonukra.
  • tartsunk imadélutánokat, melyeken dicsőítjük Isten jóságát, tanítsunk a keresztény hivatásról, minden megkeresztelt ember missziós küldetéséről!

„Ne fizessetek a rosszért rosszal, se a szidalomért szidalommal. Mondjatok inkább áldást, mert arra kaptatok meghívást, hogy az áldás legyen az örökségetek.”
1 Pét 3,9


Fontos, hogy ne csak a határvidék járjon közbe ezért az országért, fontos, hogy mindenki meghallja ezt a kiáltást:

Íme, most van a kellő idő, íme, most van az üdvösség napja! 2 Kor 6,2

Ő mindnyájunkat hív és vár, hogy újítsuk meg életünket Krisztusban, és tegyünk tanúságot Róla az emberek között!

Tisztelt Honfitársunk!

Tisztelettel kérjük az Ön segítségét ennek a nemzeti engesztelésnek a megismertetéséhez ismerősei körében.
Ferenc pápa szavai vezetnek minket:
„…valamennyien egyaránt arra kapunk indítást, hogy fogadjuk el ezt a hívást: lépjünk ki a saját kényelmünkből, legyen bennünk bátorság eljutni az összes perifériára, ahol szükség van az evangélium világosságára” (Ferenc pápa: Evangelii Gaudium 16.o)

Azt szeretnénk, hogy minden családban, minden településen, minden közösségben időről időre összegyűlve imádkozzunk a családok, a nemzet jövőjéért. Nyomtatott formában imafüzetünk a emmanuel550@gmail.com címen igényelhető, vagy megtalálható a honlapunkon.

A nyári gyalogos zarándoklaton nagy szükségünk van útitársakra, imaharcosokra. Hívunk és várunk minden kedves testvért tetszőleges időtartamra és távolságra, akár egy napra is, bárhonnan be lehet csatlakozni, és rövidebb, vagy hosszabb szakaszra egyaránt lehet jelentkezni. A több napra vállalkozók jelezzék szándékukat előre telefonon, vagy emailen a szállás biztosítása miatt.

Kérésükre szívesen tartunk imadélutánt az év folyamán Isten dicsőítésével, közös imával, és tájékoztatóval, rövid keresztény filmvetítéssel, tanúságtételekkel.

Mária, az Egyház Édesanyja, magyarok Nagyasszonya, könyörögj értünk! 

Szervezők:

Kissné Rózsa Mária                          és                           Kiss Zoltán 
emmanuel550@gmail.com                                               zarandoklevel@gmail.com 

    
                                   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása