Újévi ige

Újév - Január 1.




Amikor a nyolc nap elmúlt, és körül kellett őt metélni, a Jézus nevet adták neki, ahogyan az angyal nevezte őt,mielőtt még anyja méhében megfogant. (Lk 2,21)


Életének nyolcadik napján a törvény rendelése szerint Jézust körülmetélték, ezzel Izráel népének tagja lett, hiszen a körülmetélkedés az Isten és népe közötti szövetségnek a jele. Ezen a napon kapta a nevét is. Követői számára tehát január elseje nemcsak az esztendő első napja, de Jézus névadásának ünnepe, neve napja is. Elsősorban őt ünnepeljük ma.
A névadással József és Mária az Istentől kapott utasításnak engedelmeskedett. A név jelentése: Jahve - az Úr - megsegít, illetve üdvözít. Az ünnep kétféle tartalma nagyszerűen kapcsolódik össze egyik újévi énekünkben: 

Jézus legyen jelszavunk,
Midőn egy új évbe lépünk. 
Jézus neve jó pajzsunk,
Mellyel harcol s győz is népünk... (182)

Jézus neve jelszó: követőinek jelszava. Össze tartozunk, együvé tartozunk, hozzá tartozunk mind, akik az Ő nevét hordozzuk. Az Atya, Fiú, Szentlélek nevére kereszteltettünk meg, Jézus neve - ha láthatatlanul, de - letörölhetetlenül a homlokunkon van. Ő számon is tart mindnyájunkat, nekünk sem szabad elfeledkeznünk sem Róla, sem az övéiről.
Jézus neve pajzs, hitünk pajzsa. Naponta megújuló csatában állunk az ősellenséggel, az Isten ellen lázadó és lázító szellemi hatalommal, a Sátánnal. Ellenségünk arra biztat, hogy vonjuk kétségbe Isten jó szándékát, forduljunk el Tőle, s tetteinkkel szegjük meg rendelkezéseit. Jézus neve pajzs, segítségével kivédhetjük az ellenség nyilait, megcáfolhatjuk érveit, s így hűségesek maradunk Urunkhoz. 
Lehet, hogy bukásokkal, sőt vereséggel zártuk az elmúlt esztendőt. Kezdjük a szabadító Jézus nevével!
. . .
URAM!
Neveddel indulunk, Jézus! Áldott légy az új esztendőért, amelynek reggelén kegyelmed ismét megújult rajtunk. Téged kívánunk és téged imádunk, aki ez esztendőnek is alap ot vetsz igéddel, és utat készítesz, hogy kedved szerint éljünk. Maradj velünk az egész esztendőben! Eléd visszük veszteségeinket: azokat, akik az elmúlt évben elindultak a minden halandók útján. Nyugodjanak emlékezetedben, s támaszd fel őket ama napon. Tudjuk, hogy az új évben újakkal is fogunk találkozni, új családtagokkal, barátokkal, munkatársakkal. Segíts nekünk, hogy bizalommal tudjuk őket fogadni, s vonásaikon észrevegyük kezed nyomát. Segíts szeretni őket! Ámen.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima