Országos karizmatikus Találkozó Szombathely 2015. 11.14

Kedves Testvérek!


Szombaton Szombathelyen tartotta a MKKM  éves országos találkozóját
Az előadók tanításai alapján megállapíthatjuk, hogy Isten megerősítette látásunkat, és a küldetésünket, miszerint:" Most van a kellő idő, most van az üdvösség napja". Isten megengedi a tornyosuló felhőket, hogy kihozzon a hitetlenségnek, a közönynek, a kiábrándultságnak, a bűnnek a csapdájából. Molnár Imre történész beszélt nemzetünk küldetéséről, a keresztény hit védelmezésének évszázadokon átívelő valóságáról, az imádság jelentőségéről.
Kunszabó Zoltán, a MKKM megválasztott vezetője mint családfő, és mint a klérus tagja megindító felhívásban mozgósította a jelenlévőket, és a megújulás összes tagját a radikális kereszténység megélésére és tevékeny krisztusi plédamutató helytállásra, napi egyórás imára buzdította.
Délután Székely János püspök beszélt a karizmatikus megújulás jelentőségéről és hivatásáról az Egyházban, és lelkesített, hogy nyíljunk meg szeretetünkkel a szegények felé, és éljük meg hitelesen a hitünket, és erősített meg minket az imádság fontosságában.
A Jerikó zarándoklatról és misszióról a korábban tárgyalt témákkal szoros egységben a délelőtti részben az ebédidő előtt beszéltünk. Megerősítettük a korábban elhangzott felhívást, miszerint Isten hív minket a nemzetünkért való folyamatos és odaadó imára és közbenjárásra.  A találkozón minden résztvevő kézhez kapta elérhetőségünket és a zarándoklat lényegét tartalmazó szórólapunkat.
Sok szeretettel várjuk  azok visszajelzését, akiket megérintett  ez a küldetés.

Az egésznapos találkozó központi mondanivalója:

Múlóban az éjszaka, a nappal közel. Vessük le hát a sötétség tetteit, s öltsük magunkra a világosság fegyvereit.Róm 13,12

Ébredjünk rá, hogy a világ jelenlegi sebeinek begyógyításában keresztényként krisztusi küldetésünk és Tőle kapott felelősségünk van.Nem élhetjük tovább önző életünket. Meg kell nyílnunk  a kíméletlenül őszinte  mindennapi megtérésre, életünk megszentelésére, a világ fájdalmainak enyhítésére, a világban hatékonyan működő gonosz elleni harcra. Krisztus készen áll, hogy vezessen minket.  

Józan politikai megfigyelők és felelős vezetők szerint Európa háborús helyzetben van. 
"Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz" Ezt a mondatot elsőként Robert Schumann, az Európai Unió megálmodója fogalmazta meg. 
Mivel ez a földrész megtagadta Istent, számolnia kell ennek a döntésnek minden következményével. 
Tőlünk pedig Isten számon fogja kérni, mennyire voltunk só, és kovász.  
Legyen hát ez az ismeret ébresztő valamennyiünk számára! 
Krisztus számít ránk!
válaszolhatjuk:    Mi is számítunk Rá! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima