A békességteremtők az Isten fiai

November 23.
"Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek." (Mt 5,
A szolgálati autóm oldalán nagy betűkkel ez a felirat áll: "Magyarországi Evangélikus Egyház; Technikai szám: 0035" A hátsó szélvédő felső sávjába pedig ezt írattam: "dabas.lutheran.hu". Ezek alapján még azok számára is beazonosítható vagyok, akinek semmi közük nincs egyházunkhoz: aki ebben az autóban ül, az evangélikus egyházat képviseli, és Dabason él. Nem titkolom, hogy vezetés közben sokszor felmegy bennem a pumpa, és legszívesebben a volán mellől, az öklömet felemelve oktatnám ki azt, akivel bajom van, vagy hosszasan nyomnám a dudát, hogy érezze magát rosszul az, aki éppen (szerintem) "bénázik". Azt sem rejtem véka alá, hogy ettől a viselkedéstől az árulkodó feliratok tartanak vissza. De ahányszor megóvnak a feliratok egy-egy ilyen kirohanástól, a lehiggadás után elgondolkodom: Mi értelme is lenne annak, ha kiabálnék a másikkal? Attól kinek lenne jobb? Ki nyugodna meg tőle? Mindnyájunk számára elgondolkodtató, hogy mi lenne, ha mindenki kiabálna a másikkal, és hangos szóval kioktatná. Ha nem tartana vissza bennünket semmi attól, hogy a vélt sérelmeinknek hangot adjunk, még ennyi békesség sem lenne a világban. Milyen jó, hogy volt valaki, aki példát adva akkor is a rosszakaróiért könyörgött, amikor azok szántszándékkal az élete kioltásán fáradoztak! Jézus megtörte az emberi logika korábban sérthetetlennek tartott, szigorú menetét, és felcsillantotta azt a lehetőséget, hogy békességben, türelemmel is el lehet intézni a dolgainkat. Sőt ehhez példáján túl erejét is ajándékozza övéinek!
Isten fiának neveztetni óriási felelősség. A szószéken is, az autóban is. Krisztus megbocsátó arcát kell tükröznünk a bűneiktől szabadulni vágyó, de kiutat egyelőre nem találó emberek felé. Isten felszentelt szolgája vagyok, nem fáradozhatom azon, hogy a másik rosszul érezze magát! Ellenkezőleg!
Ám a békesség teremtésének és megőrzésének feladata nem a lelkészek kiváltsága. Minden keresztyéné, minden Jézust követővé!
Urunk, Krisztus, könyörülj rajtunk!
Szerző: László Milán


Nagyon örülök, hogy a testvéregyházaktól is olvashatok értékes tanításokat, és közzé is teszem itt.Azért teszem, mert érzem Jézus vágyát: "...hogy egyek legyenek" És ezért nekünk kell tennünk. Nem várhatjuk ölbe tett kézzel, hogy majd Isten cselekszik helyettem.
Hálát adok Istennek, (ez is kegyelem, és mindnyájunknak törekednie kell erre), hogy örömmel megyek a testvéregyházakhoz is természetesen hűségesen maradva a Katolikus Egyházhoz. Sok értéket találok náluk, és sokat tanulhatok tőlük. Ha békességteremtő akarok lenni. Ha Isten fia akarok lenni.
És én az akarok lenni. Ugye Te is?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima