Bocsáss meg, Atyánk!

Atyánk, miért van az, hogy amire a legnagyobb szükségünk van, azt tesszük legritkábban?
Miért vagyunk a legtöbben annyira elfoglaltak, hogy nincs időnk? 
Biztosan sok csalódott napod van, amikor tekinteted fel-alá pásztázza  a földet, keresve valakit, akinek a szíve teljesen a Tiéd. Biztosan gyakran sírsz, amikor olyan embert keresel, aki a résre áll, hogy betöltse azt, és nem találsz senkit. Olykor biztosan fáj miattunk, a néped miatt a szíved, hogy nem kelünk föl, és nem vagyunk azok, akiknek elhívtál minket.
Megalázzuk magunkat trónod előtt, és kérünk, bocsásd meg, hogy nem imádkozunk. És bocsáss meg nekünk, vezetőknek, Uram, akik nem mondtuk el népednek az igazságot. Bocsáss meg nekünk, mint egyháznak-Krisztus testének, amiért engedtük, hogy a gonosz uralkodjon ezen az országon, amikor neked bőségesen lenne erőd a mi bensőnkben  ennek megváltoztatására.
Bocsáss meg, mert nem a Te hibád, hogy ezt a nemzedéket  X-generációnak hívják. Nem a Te akaratod, hogy a következő nemzedéket megöljük, mielőtt még a világra jöhetne. Nem a Te akaratod, hogy még mindig nem győztük le az országunkat megosztó gyűlölet fejedelemségét.
Bocsáss meg Uram! Tisztíts meg minket most, és törd meg azokat az átkokat, amelyeknek engedtük, hogy uralkodjanak rajtunk.
Bocsáss meg, és tisztíts meg minket a fásultság,  az önelégültség, a tudatlanság, és a hitetlenség bűnétől!  Moss meg minket a  Te Igéd vizével! Vess véget bennünk ennek a letargikus imátlanságnak, amit ezer különféle módon magyarázunk ki.
A háttérben valójában az engedetlenség,  a hitetlenség és a bűn van.

Atyánk, kérünk, bocsáss meg nekünk, és szabadíts meg minket! Szabadíts meg attól, hogy csak hallgatói vagyunk az Igének, de nem megtartói. Adj nekünk olyan otthonokat, és gyülekezeteket, amelyek az Igédnek való engedelmesség sziklájára épültek! Nyilvánulj meg a Te népedben azzal a makacs szívóssággal, amely Jézusé volt, amellyel a korai egyház is tevékenykedett. Add, hogy mindent levessünk, ami a Te Szentlelkednek ellene van, és vigyél be  minket egy olyan birodalomba,  amely megragadja Isten országát.
Tölts be minket Szentlelkeddel! Keresztelj meg minket tűzzel! Áradjon ki a könyörület és könyörgés Szelleme!  Legyen érezhető az a kenet, amely a Te trónodról árad azokhoz az éhező emberekhez, akiknek elegük van a jelen helyzetből,  a középszerűségből, a halálból, és a pusztulásból.
Belefáradtunk ebbe, Istenünk.  Elég volt abból, hogy egy legyőzött ellenség győz le minket!
Elég, hogy egyenként és nemzetként is valami megakadályoz minket rendeltetésünk betöltésében. Elég, hogy ínség van, és betegség. Elég a bűnből!
Vágyunk valakire- a Biblia Istenére!      
Dutch    Heets: Közbenjáró Imádság  207-208. oldal         

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima