Zarándok-toborzó

Várjuk továbbra is  a bátor és elszánt zarándokok jelentkezését mindkét irányban bármelyi szakaszra.
Legfőképp tűzoltásra van szükség Esztergomtól Jánossomorjáig, ezen az útvonalon jó plédát kell felmutatnunk a zarándoklat nemes, és Istennek kedves szolgálatáról, az odaszántságról, marról, hogy a keresztény nem csak kapni akar, hanem tud és akar adni is. Embertársainak, embertársaiért, Isten nagyobb dicsőségére. Mert hogy büszke az az atya (apa) ésm anya, akinek a gyermeke áldozatot hoz a rászoruló testvéréért.
Lehet vállalni egy, két, vagy akármennyi napot. Többnapos vállalás esetén itt, vagy a telefonszámokon, vagy az e-mail címen előzetesen kell regisztrálni, csak így tudunk ingyernes szállást biztosítani.

Tudnivalók a zarándoklathoz

A zarándoklaton ideálisan kétféle zarándok vesz részt.
Azok a testvérek, akik több állomás bejárását, több napi zarándoklatot tudnak vállalni, és készek vezetőként résztvenni az úton, ők a zarándokvezetők.
Akik saját településükről zarándokolnak a következő állomásig egynapos túrán, és megérkezésük után még aznap visszatérnek lakóhelyükre, ők az egynapos zarándokok.

A zarándoklat egy településre az adott nap délutánján érkezik meg, ahol a település lehetőségei, hozzáállása szerint fogadják őket, majd hálaadó szentmisén vesznek részt. Ide várjuk eligazításra azokat a helyi lakosokat, akik másnap reggeltől csatlakoznak a zarándokcsoporthoz.
Ezt követően az előző településen lakó, beérkezett egynapos zarándokok hazautaznak. 
A zarándokvezetők  lehetőség szerint imaórát tartanak a helyi templomban, és a településen, a plébánia, illetve az önkormányzat által részükre biztosított helyen  alszanak.
Következő reggel a hozzájuk csatlakozó helyi  zarándokokkal  a hozzájuk csatlakozó, az önkormányzat által delegált útvonalvezetővel kijelölik a csoport vezetőjét, a sereghajtót, (akinek láthatósági mellényt kell viselnie, és aki leghátul megy és felelős azért, hogy senki ne maradjon le), az imafelelőst, az énekfelelőst, és papi áldással indulnak el.
Ha meleg nap várható, célszerű minél előbb elindulni és a forró déli órákban hosszabb pihenőt tartani.
Fontos, hogy feltöltött, működőképes mobiltelefon legyen legalább két személynél, és 1 darab kisméretű elsősegélycsomag a csoportnál.
A legelöl és a leghátul haladó személy lehetőleg tapasztalt, ideális esetben turista gyakorlattal rendelkező személy legyen.
Az útra mindenkinél legyen sapka, esőkabát, legalább fél liter ivóvíz, az összes csomag (hátizsák) súlya legfeljebb a személy testsúlyának egytizede lehet.
A ruházat könnyű, jól szellőző, lehetőleg pamut, a lábbeli könnyű, de stabil tartást biztosító legyen.
Aki rendszeres gyógyszert szed, otthon ne felejtse! 
ALKOHOLT NEM FOGYASZTUNK A ZARÁNDOKLATON, ÉS NEM DOHÁNYZUNK.

A zarándoklat jó terep arra, hogy gyakoroljuk az isteni erényeket: a figyelmességet, alázatot, szelídséget, szeretetet, megbocsátást, türelmet, jóságot.  Kerüljük a hangos szóváltást, kiabálást, szemetelést!
Figyeljünk egymásra, vonjuk be szeretetünkbe a magányosokat, vegyük észre a nehézséggel küszködőket!
A zarándokút alatt az ima a meghatározó tevékenység. Ezen a zarándokúton engesztelést végzünk nemzetünkért, és Isten kegyelméből azt a méltóságot kaptuk az Úrtól, hogy közbenjárói lehetünk népünknek. Az úton reggel az indulás után, ebéd előtt és délután tartunk imaórát. Reggel a zsolozsma, a rózsafűzér, a zarándoklat imáinak elmondása után a napi olvasmányok felolvasását 15 perc egyéni csendes elmélkedés követi, majd megosztás következik. Ennek befejeztével alkalom nyílik csendes egyéni beszélgetésre,  egymás megismerésére,  mindezt a zarándoklathoz kapcsolódó témákban. Aki énekel, kétszeresen imádkozik. A kijelölt énekfelelős vezetésével naponta többször dicsőítjük Istent énekünkkel.
Arra törekedjünk, hogy személyiségünkkel, szavainkkal, tetteinkkel a velünk gyaloglók lelki épülését, hitének elmélyítését szolgáljuk! Tartsuk szem előtt, hogy az ítélkezés, a negatív szavak megsebeznek, lehangolnak, a pozitív szavak, dicséret gyógyítanak.
Az úton legalább kétóránként pihenőt kell tartani 15-30 perces tartamban. Az ebéd elfogyasztására közúti forgalomtól mentes, csendes és veszélytelen helyszínt válasszunk, lehetőleg olyat, ahol van ivóvíz és WC. A szemeteket mindenki maga gyűjti, és csak szeméttartókba helyezi el. Indulás előtt mindenki töltse fel ivóvízkészletét!

Áldott, sok jó gyümölcsöket hozó zarándoklatot!
A hátizsák teljes súlya minél kisebb legyen,
lehetőleg a testsúlyunk 10-15%-a.

ALAPFELSZERELÉS

bakancs (magasszárú, vízálló, könnyű)
könnyű szandál vagy papucs 
hátizsák (minél nagyobb, de könnyű, sokzsebes, vízálló burkolattal)
kis hátizsák (ha viszik a nagycsomagunkat, akkor ebbe pakolunk)
polifoam
hálózsák 
kulacs (vizesflakon)
bögre

RUHÁZAT

( A teljes menyiség, a rajtunk lévővel együtt,
érdemes nylon szatorba csomagolni, hogy ne nyirkosodjon)
túrazokni 2-3 pár
alsónemű 2-3 db
túra atléta (speciálisan nedvszívó) 2 db
kamásni 1 pár
hosszú nadrág 2 db (könnyen száradó, lecipzárazható szárral)                
derékszíj 1 db
ing 2 db
póló 2 db
polár (vagy pulóver) 2 db
esőkabát 1 db
széldzseki 1 db
sapka vagy karimás kalap 1 db
(fürdőnadrág) 

TISZTÁLKODÁS

mosópor vagy folyékonymosószer kis flakonban 
tusfürdő
törölköző
fésű
borotválkozó szett
körömvágó csipesz
WC-papír 

ÉLELMISZER

legfeljebb egy kis csoki gyümölcs vagy kolbász, de hosszú útra ez is felesleges

GYÓGYSZER

C-vitamin,
Kálcium tabletta 
Széntabletta
Fájdalomcsillapító
Sebtapasz
(izomlazító kenőcs)
(Kullancscsipesz)
(Egyéb saját gyógyszerek)

EGYÉB

(telefon)
fényképezőgép+kártya+akkumulátor+töltő
(GPS, térképek)
 jegyzettömb, toll
TAJ-kártya, EU-biztosítás
személyigazolvány
készpénz, hitelkártya
tű, cérna
spárga
bicska, kanál
zarándok énekfüzet
(utibiblia)
zseblámpa

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima