Tisztelt Plébános Úr!

Főtisztelendő Plébános Úr, Lelkész  Asszony/Úr!
Mindenekelőtt köszönjük bizalmát és készségét az együttműködésre a Jerikó zarándoklat  méltó lebonyolításában.
Szeretettel hívjuk főtisztelendő Plébános Urat, hogy vezesse ezt az egynapos zarándoklatot települése lakóival, ahogyan pásztor vezeti a nyáját a jó úton tekintéllyel és szeretettel. 
Több, mint száz határmenti települést jártunk be, és azt láttuk, hogy ahol a lelket is táplálják, ahol zarándokok imái mossák a települések életét,  ahol évente minden házat, utcát megszentelnek,  ott élet, van, virágzás van, tisztaság, jólét van.  Zarándoklatunkon ezt az  örömteli életet, virágzást, megújulást  kérjük Istentől nemzetünkre.
Az Ön településére a mellékelt ütemező táblázat szerinti napon érkezik a zarándokcsoport. Amennyiben felveszik a kapcsolatot az útvonal előző állomásának lelkészével, pontosan tudják egyeztetni a résztvevők számát és az érkezés hozzávetőleges időpontját.
A program:
A délutáni órákban megérkezik a zarándokcsoport. A templomban a plébános atya hálaadó szentmisét mutat be nemzetünk megújulásáért. Ezt követően a tervek szerint a település polgármestere a zarándokok zászlajára feltűzi a település szalagját, és kiosztja a zarándokoknak a zarándokemléklapot.
Ezután az akarattól és a lehetőségektől  függően lehet szerény agapét tartani, majd az előző településről érkezők a maguk szervezte módon hazautaznak.  Akik a következő napon továbbzarándokolnak,  azok részére tisztálkodási lehetőséget és szerény éjszakai szállást kérünk. Számukról a beérkezés napjának délelőttjén kaphatnak biztos információt az előző település önkormányzatától.
A zarándoklat összegyűjtött anyagaiból emlékkönyvet szeretnénk készíteni. Ehhez szívesen fogadunk a településről, annak történelméről, híres szülöttjéről, hagyományairól, eredményeiről,  egyházi múltjáról, stb. szóló 1 db. A4 terjedelmű anyagot és fényképeket, dokumentumokat.
Nagyon kérjük, hogy a zarándoklatot a szentmiséken, a rendelkezésre álló keresztény médiában  megismertetni, népszerűsíteni és zarándokcsoportot szervezni szíveskedjék !
Kérjük szíves együttműködésüket a település polgármesterévell  a zavartalan lebonyolítás érdekében!

Befejezésül  szeretettel meghívjuk Önt a zarándoklat befejező hálaadó  szentmiséjére a Szegedi Dómba szeptember 30-án 14 órára, ahová meghívtuk Magyarország Köztársasági Elnökét, a Magyar Országgyűlés Elnökét, a megyei kormánymegbízottakat, valamint a történelmi egyházak vezetőit., és a résztvevő települések önkormányzati és egyházi vezetőit.

Isten, áldd meg a magyart!


Kissné Rózsa Mária    Kiss Zoltán

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima