ORSZÁGJÁRÓ ENGESZTELŐ GYALOGOS ZARÁNDOKLAT NEMZETÜNKÉRT



Áldunk Téged, Urunk, hogy minden időben Hozzád járulhatunk nyomorúságainkkal, s Te megszabadítasz és megújítasz minket!

Ma, amikor erőinket, képességeinket messze meghaladó problémák tornyosulnak életünkre,  soha nem látott erkölcsi válság,  közöny, a megosztottság nehezedik ránk, s bűneink elvakítják látásunkat, s elvész a különbség jó, szent és rossz, becstelen között.

Jézus  azonban így szól:

„Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.” Jn 10,10

Felelősek vagyunk a világ, népünk, családunk, magunk lelkének állapotáért. Olyan sokszor kialudt a lámpásunk, oly gyakran elhagytuk a szeretet és a béke útját.

„Fogadd el megtört szívünket
és alázatos lelkünket…
Siess segítségünkre…
Tudják meg, hogy te, az Úr vagy
Az egyetlen Isten,
És tiéd a dicsőség szerte az egész földön.” Dán 3,39-43

Határmenti  engesztelő gyalogos zarándoklatra  indulunk  Magyarország országhatárai  mentén  2014. augusztus 15-én egyesülve  lélekben Szt. István országfelajánlásával. 
Ahogyan Jerikó falai leomlottak a választott nép előtt Isten ereje által, úgy kérjük, hogy engesztelésünket meghallgatva emeljen ki minket a bűn vakságából, döntse le a gyűlölködés, megosztottság falait, vezessen el a bűnbánatra és megtérésre, árassza  ki áldásainak gazdagságát népünkre, és adjon kiengesztelődést  Istennel és egymással!

Jerikó falai előtt Isten hat napon át készítette fel népét a csodás győzelemre. A jövő év augusztusáig  mi is erősödni akarunk hitben, imában, istenismeretben, egységben, lelki és testi erőnlétben. A zarándoklat előtt megkezdett imakilenceddel, a honlapon közzétett imák napii elmondásával, az irgalmasság lelki és testi cselekedeteinek végzésével, gyakori szentgyónással és szentáldozással, szentmisén való részvétellel, böjttel, a Szentírás rendszeres olvasásával  és a zarándoklat hírének terjesztésével készülünk a jövő nyári zarándoklatra.

A zarándoklat 2014. augusztus 15-én két csoportban Esztergomból indul keleti, illetve nyugati irányba  napi 20-25 km utat megtéve 40 napon át  és Szegednél találkozva  október elején fejeződik be.

Tervezett útvonal:

Kelet:  
Esztergom-Márianosztra-Kemence-Dejtár-Szécsény-Litke-Karancsalja-Cered-Hangony-Serényfalva-Aggtelek-Tornanádaska   -Hídvégardó-Tornaszentjakab–Viszló-Krasznokvajda-Hernádvécse-Kéked-Mikóháza-Alsóberecki-Semjén-Fényeslitke-Tiszaadony-Beregsurány-Szatmárcseke-Magosliget-Császló-Szalmaváros-Bátorliget-Penészlek-Bagamér-Pocsaj-Ártánd-Kőrösnagyharsány-Mezőgyón-Sarkad-Gyula-Lökösháza-Battonya-Pitvaros-Apátfalva-Ferencszállás-Szeged                          
Nyugat:
Esztergom-Lábatlan-Almásfüzítő-Ács-Győrszentiván-Vámosszabadi-Dunaremete-Rajka-Jánossomorja-Kapuvár-Fertőboz-Ágfalva-Nagycenk-Zsira-Velem-Felsőcsatár-Pinkamindszent-Rábafüzes-Őriszentpéter-Lendvajakabfa-Tornyiszentmikló-Tótszerdahely-Zákány-Somogyudvarhely-Heresznye-Barcs-Szentborbás–Drávasztára-Kisszentmárton-Drávapalkonya-Beremend-Majs-Homoród-Bácsszentgyörgy-Madaras-Csikéria-Kelebia-Ásotthalom-Domaszék-Szeged
                                    
Várjuk

  •  az előzetes szervezésben segítséget nyújtó testvérek
  •  az útvonal egy-egy tetszés szerinti szakaszán velünk zarándokoló testvérek
  • az állomásai közelében lakó és a zarándoklaton szolgálatot vállaló helyi megbízottak  jelentkezését név, lakóhely, telefonos elérhetőség megadásával!
E-mail: emmanuel550@gmail.com 

A jelentkezésről visszaigazolást küldünk, és a továbbiakban rendszeres tájékoztatást adunk a szervezés állásáról.
  
Hívunk  Téged  az út bármely szakaszán! Zarándokolj és imádkozz velünk Magyarországért!


Mária és Zoltán

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

PRÓFÉCIÁK A VÉGIDŐKRŐL (Jelenések Könyve) 13. rész - Dér Katalin előadása

Déli közös ima